6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialUn student la Academia Tehnică Militară din București a devenit campion mondial...

Un student la Academia Tehnică Militară din București a devenit campion mondial la kempo

Claudiu Dimache, student caporal la Academia Tehnică Militară din București, a reușit o performanţă sportivă extraordinară, devenind campion mondial la kempo.

Studentul român a participat la Campionatul Mondial de MMA amatori din Turcia, obţinând locul I la categoria 86 de kg şi titlul de campion mondial.
La competiţia care s-a desfăşurat în Antalya, în perioada 21 – 26 martie 2017, au participat sportivi din 20 de ţări.

Claudiu Dimache a obținut titlul mondial după ce a câştigat mai multe meciuri cu sportivi din Italia, Turcia și Rusia.

Claudiu Dimache s-a născut în anul 1996 şi practică kempo din anul 2002. La varsta de 8 ani, el a participat pentru prima data la o competitie sportivă.

Kempo este un sport din categoria artelor marţiale în care se folosesc centuri de diferite culori pentru a se diferenţia vechimea dar şi priceperea sportivilor practicanţi. Claudiu Dimache deține în prezent centura neagră cu 1 dan (Sempai).

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă