14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăTech60 de jocuri de pe platforma Google Play sunt infestate cu viruși

60 de jocuri de pe platforma Google Play sunt infestate cu viruși

În ciuda eforturilor pe care încearcă să arate că le face, Google nu reuşeşte să facă din Play Store un magazin de aplicaţii sigur pentru cei peste 2 miliarde de oameni care folosesc un dispozitiv cu Android.

Firma de securitate Check Point a anunţat Google că a descoperit 60 de jocuri pentru copii care includ un malware care afişează reclame pornografice ce acoperă, în unele cazuri, întreg ecranul.

Mai mult, malware-ul numit AdultSwine, încearcă să păcălească copii să instaleze false soluţii antivirus şi să-şi înscrie numărul de telefon într-un formular. Conform datelor afişate de Play Store, jocurile în cauză aveau între 3 şi 7 milioane de instalări.

Google a eliminat deja cele 60 de jocuri din magazinul de aplicaţii şi a dezactivat conturile dezvoltatorilor. În apărarea sa, Google spune că reclamele afişate de jocurile cu malware nu erau livrate chiar de el.

Ceea ce nu spune Google este cum de au fost acceptate acele jocuri în magazinul oficial de aplicaţii şi cum de numeroasele măsuri de securitate pe care se laudă că le foloseşte nu au depistat malware-ul.

Spre deosebire de Apple, care foloseşte o echipă editorială pentru probarea aplicaţiilor, Google se bazează în multe din produsele şi serviciile sale pe algoritmi software care, aşa cum se vede, nu par pregătiţi pentru a-şi îndeplini cu succes sarcinile.

Cele mai citite

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...
Ultima oră
Pe aceeași temă