8.7 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăTechApple le va permite utilizatorilor să dezactiveze încetinirea intenţionată a iPhone-urilor

Apple le va permite utilizatorilor să dezactiveze încetinirea intenţionată a iPhone-urilor

Şeful Apple, Tim Cook, a anunţat că următorul update de iOS le va da utilizatorilor posibilitatea să aleagă singuri dacă iPhone-ul personal rulează mai încet, pentru a nu se închide automat din cauza încălzirii bateriei, sau dacă merge în parametrii originali.

Sistemul de operare le va arăta utilizatorilor starea reală a bateriei în ceea ce priveşte capacitatea de înmagazinare a energiei, iar aceştia vor putea alege singuri dacă vor ca telefonul să ruleze la potenţial maxim sau să fie încetinit automat.

Încetinirea automată şi în secret a iPhone-urilor este unul dintre cele mai mari scandaluri în care e fost implicat gigantul american în cei 11 ani de când a fost lansat primul iPhone.

Apple a recunoscut că îşi încetineşte singură iPhone-urile după ce testele independente au arătat că modele mai vechi de un an devin din ce în ce mai lente cu trecerea timpului şi susţine că a recurs la această strategie pentru a nu pune utilizatorii în pericol din cauza degradării bateriei.

Drept urmare, compania americană a fost dată în judecată în mai multe ţări, fiind acuzată că încetineşte intenţionat iPhone-urile mai vechi pentru a forţa utilizatorul să cumpere mai repede un model nou.

Tim Cook a spus că update-ul de iOS care va aduce modificările menţionate va fi testat la începutul lunii februarie, ceea ce ar putea însemna că versiunea finală ar putea fi disponibilă din martie.

Cele mai citite

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești a luat titlul de vicecampioană mondială la Campionatul Mondial de Robotică de...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești s-a încununat de succes, prin obținerea titlului de vicecampioni mondiali din cadrul...

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...
Ultima oră
Pe aceeași temă