10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecial5 moduri prin care sa ai grija de masina ta (P)

5 moduri prin care sa ai grija de masina ta (P)

Pentru a te bucura pe termen lung de beneficiile pe care masina ta ti le ofera, e necesar sa o intretii intr-un mod care sa contribuie la prelungirea vietii acesteia. Verificarile periodice, asigurarea elementelor potrivite tipului de masina pe care il ai si intervenirea imediata asupra oricarei probleme aparute, reprezinta pasii esentiali pentru ingrijirea automobilului tau.

  1. Curata masina constant

E important sa mentii masina curata atat in interior, cat si in exterior pentru a evita aparitia eventualelor complicatii. Spre exemplu, tapiseria poate fi deteriorata din cauza prafului si a murdariei, iar caroseria din cauza apei si prafului care in timp erodeaza tabla si determina aparitia ruginei.

  1. Schimba uleiul si filtrele periodic

E recomandat sa ai in vedere inlocuirea uleiului si a filtrelor in functie de indicatiile producatorului. Un filtru vechi si uzat va permite murdariei sa ajunga la motor, deteriorandu-l si afectandu-i functionarea. Folositi filtre auto originale comercializate de la producatori cunoscuti pentru a nu periclita functionarea masinii dumneavoastra.

  1. Fa reparatiile necesare

Indiferent cat de inofensiva pare problema, aceasta trebuie remediata imediat pentru a nu risca extinderea ei. Spre exemplu, vopseaua sarita nu poate parea un lucru extrem de grav, dar in timp, aceasta poate crapa si mai mult, sarind la cel mai mic impact. Din aceasta cauza se recomanda ceuirea masinii cel putin o data pe an, pentru prelungirea rezistentei vopselei si obtinerea unui aspect de nou.

  1. Asigura masina cu anvelopele potrivite

Ai grija de masina ta inlocuind anvelopele cu cele potrivite pentru fiecare sezon. Astfel, nu vei risca sa iti pui viata in pericol si vei ajuta totodata la bunul mers al masinii, in functie de conditiile vremii. Asadar, pentru iarna alege anvelopele de iarna, care sunt realizate pentru o rulare mai inceata si o aderenta crescuta; iar in rest foloseste anvelope de vara realizate special pentru sezonul cald, care permit o distanta de franare mai mica.

  1. Nu uita de Inspectia Tehnica Periodica

ITP-ul este necesar din punct de vedere legal pentru a atesta capacitatea automobilului de a functiona in siguranta la trafic. Aceasta se realizeaza la un service autorizat, la o perioada stabilita prin legislatie, in functie de categoria vehiculului.

Cele mai citite

Un fost jucător al Realului ar putea deveni antrenorul celor de la Bayern Munchen

Potrivit unui raport vineri al DPA, există mari șanse ca Zinedine Zidane să semneze cu Bayern Munchen pentru a prelua conducerea echipei începând din...

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...
Ultima oră
Pe aceeași temă