Cumpără-ţi cât mai repede o poliţă RCA. Pe 18 mai expiră plafonarea preţurilor şi tarifele ar putea exploda (P)

de COMUNICAT DE PRESA

Cumpără-ţi cât mai repede o poliţă RCA. Pe 18 mai expiră plafonarea preţurilor şi tarifele ar putea exploda (P)

Pe 18 mai expiră plafonarea pentru poliţa de asigurare de răspundere civilă auto! Comisiile din Camera Deputaților au primit 327 de amendamente la Legea RCA.

Chiar dacă aveți sau nu poliță de asigurare de tip RCA pentru autovehicul, până în data de 18 mai ar trebui să vă gândiți să încheiați una. De ce? Plafonarea tarifelor RCA pentru șase luni, stabilită anul trecut de Guvern, expiră și prețurile ar putea exploda din nou.

Mai mult, Legea RCA pare încă destul de îndepărtată. Comisiile de Buget-Finanțe, Transporturi, Industrii și Juridică din Camera Deputaților au anunțat că au primit 327 de amendamente la acest proiect care reglementează piaţa de profil. În perioada următoare, acestea urmează să fie adoptate de parlamentari, pentru a fi susținute în cadrul dezbaterilor. Apoi, comisia reunită va elabora un raport care va fi înaintat Biroului Permanent al Camerei Deputaților și, ulterior, Plenului. O acţiune care se va întinde pe câteva luni.

Verificați tarifele RCA pentru mașina dumneavostră

"În lipsa unor măsuri concrete din partea Guvernului, Parlamentului, ASF şi Consiliului Concurenţei, după data de 19 mai 2017, firmele de asigurare vor reveni la tarifele practicate înainte de plafonare, tarife netransparente în care erau incluse toate costurile de operare ale firmelor de asigurări, deşi aceste firme au mai multe linii de business”, atenționează patronatele din transporturile rutiere – UNTRR, FORT, APTE 2002, APULUM, ARTRI, într-un comunicat comun.

De cealaltă parte, deși în 2016, pe segmentul RCA, piața a crescut cu 29,49%, la 4,033 miliarde lei, asigurătorii încep să se plângă că în 2017 aceasta va descrește. "Pentru anul acesta, așteptăm să vedem o descreștere a pieței din cauza plafonării tarifelor cu 18 noiembrie anul trecut. Scopul nostru în vederea acestei noi evoluții de piață este să ne menținem și ușor să creștem volumul pe care noi l-am reușit în 2016, în același timp să avem o descreștere a profitului pe RCA și o să compensăm acest lucru cu strategia pe care am implementat-o în urmă cu 2 ani. Din punct de vedere Solvency II, VIG are o strategie foarte prudentă, în sensul în care cere de la fiecare asigurător din cadrul grupului o acoperire de cel puțin 125%", a declarat, citat de Agerpres, Dan Gătăianțu, CFO la Asirom VIG.

Comentarii

Doresc sa vad site-ul intreg
© 2006 - 2017 - Toate drepturile rezervate