21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialFINALA INTERNATIONAL AUTOTEST CHALLENGE 2016 ETAPA a VI-a - CUPA CARREFOUR MILITARI

FINALA INTERNATIONAL AUTOTEST CHALLENGE 2016 ETAPA a VI-a – CUPA CARREFOUR MILITARI

Un junior, un senior (decanul de vârstă al competiției) și un multiplu campion au urcat pe podiumul INTERNATIONAL AUTOTEST CHALLENGE 2016, care și-a încheiat duminică ultima etapă la  Centrul Comercial Carrefour Militari.

Harghițeanul Bilibok Csongor a fost medaliat cu aur în clasamenul open după ce a câștigat cinci etape din cele șase din 2016, obținând și titlul de Cel mai rapid pilot al anului. Pe locul doi, Mihai Alexandrescu urcă din nou pe podium la 63 de ani, grație experienței și excepționalei sale mașini modificate anume pentru îndemânare auto. Pe locul trei, Kiss Szilard este prmul junior de 14 ani care urcă pe podium în clasamentul Open.

Mai mult, Kiss Szilard ar fi meritat și premiul pantru fairplay, pentru felul în care și-a ajutat competitorul direct, în plin concurs, să-și înlocuiască planetara ruptă în timpul antrenamentelor cronometrate.

Poate nu întâmplător, aceiași trei piloți și în aceeași ordine, au revendicat cupele și la dificila și spectaculoasa probă de Slalom Paralel pe sezonul competițional 2016.

Poziția din ultima etapă a anului, desfășurată pe 22-23 octombrie la București, a fost hotărâtoare în definitivarea clasamentului general pe grupe, clase și echipe.

În urma unei lupte foarte spectaculoase între pretendenții pentru titlul de campion, au iesit învingători:

– la grupa A1, Mihai Alexandrescu, decanul de varsta, 63 ani

– la grupa A2, Biro Ambrus Karoly

– la grupa D1, Daineanu Flaviu, 17 ani

– la grupa D2, Kiss Szilard, 14 ani

– la grupa Istorice, Zica Liviu

– la grupa Juniori, Szabo Botond, 17 ani

– la grupa Femina, Mondoca Angela

– la grupa M, Bilibok Csongor

La echipe a iesit invigatoare ROLF RACING TEAM, urmată la doar cateva puncte de AMI RACING și GT AUTO CLUB.

Ultima etapă a fost cea de-a doua din 2016 găzduită de Centrul Comercial Carrefour Miltari, care a pus la dispoziție cel mai generos spatiu cu toate dotarile necesare.

INTERNATIONAL AUTOTEST CHALLENGE se desfășoară anual din anul 2011 și reunește piloți din toată țara, bine pregătiți, devotați culturii competiționale bazate de fairplay. Competiția de îndemânare auto se adresează în mod egal piloților profesioniști și amatorilor care vor să își dezvolte abilitățile și viteza, cu respect pentru noțiunea de siguranță la volan. 

Cele mai citite

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...
Ultima oră
Pe aceeași temă