8.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialO nouă inovație a ziarului România liberă: RPM, prima revistă gratuită de...

O nouă inovație a ziarului România liberă: RPM, prima revistă gratuită de cultură auto și lifestyle

„România liberă” continuă seria schimbărilor inițiate anul acesta de o nouă echipă editorială. După ce și-a schimbat pentru prima dată în istoria de aproape 140 de ani formatul, începând din 1 decembrie 2016, lansând totodată o ediție completă de weekend cu 56 de pagini, redacția celui mai vechi ziar românesc vine cu o altă premieră pe piața presei tipărite.

Începând de vineri, 16 decembrie 2016, se lansează RPM (Rotații Pe Minut), prima revistă gratuită de cultură auto și lifestyle, care va fi difuzată lunar împreună cu ediția de weekend a “României libere”. Revista are 48 de pagini full-color, pe hârtie de calitate, un conținut premium, bazat pe cronici și opinii ale unor jurnaliști auto cu peste 15 ani de experiență și sute de mașini testate.

Mașini. Motoare. Analize pertinente. Verdicte oneste. Materiale speciale exclusive. RPM pune accentul pe pasiunea pentru caii putere, așa cum acul turometrului mângâie zona roșie în limitare, pe poveștile din spatele fiarelor, pe comuniunea om-mașină și, nu în ultimul rând, pe credibilitate și interactivitate. Pentru a augmenta experiența răsfoirii clasice, anumite materiale vor fi însoțite de coduri QR cu link-uri către galerii foto sau video, postate pe site-ul rotatiipeminut.ro”, a declarat Răzvan Scăeșteanu, redactorul șef al revistei RPM.

În primul număr al revistei RPM puteți citi un interviu în exclusivitate cu Simone Tempestini, străinul care, înainte de a reuși să-și ia cetățenia, a fluturat drapelul României pe cea mai înaltă treaptă a podiumului din Campionatul Mondial de Raliuri pentru Juniori – JWRC. Până acum, nimeni nu a îndrăznit să-i aloce suficientă hârtie, deși Simone a pus în premieră România pe harta motorsportului mondial.

De asemenea, jurnaliștii de la RPM prezintă un tablou al noutăților auto pentru care merită să așteptați anul 2017. Iar pe circuitul „#TestePeBune”, ne întâlnim cu Mini Clubman S, Renault Megane Sedan, dar și cu EDC, prima cutie de viteze automată din istoria Dacia.

În zona de lifestyle puteți citi despre o colecție de ceasuri inspirate din universul cailor putere. Apoi puteți da o tură  pe „Romantische Strasse”, pentru a vedea cum se poate îmbina într-o vacanță romantismul cu pasiunea pentru mașini și viteză. Pe final de etapă, am pregătit câteva sfaturi utile. Iar principalul pit-stop îl efectuăm la boxele BMW, pentru a trece în revistă evoluția Seriei 5 până la cea de-a 7-a generație.

Rotații pe minut este mai mult decât o revistă auto. Este o revistă care se inspiră din cultura secolului XXI, care este cultura vitezei, a mobilității, a inovației. Șoferi sau motocicliști, toți cititorii pasionați de motoare vor găsi în ea ceva pe placul lor. Diferența față de alte publicații de profil o va face nu doar tirajul, ci și onestitatea jurnaliștilor care vor testa pentru dumneavoastră cele mai noi modele auto”, a declarat Sabin Orcan, director editorial al ziarului “România liberă”.

Revista RPM va apărea lunar, în ultima zi de vineri a fiecărei luni, fiind distribuită gratuit împreună cu întregul tiraj al ediției de weekend a „României libere”, publicație auditată BRAT. În toate celelalte weekend-uri, pasionații de mașini și cultură auto vor avea la dispoziție pagini dedicate în interiorul ziarului.

Cele mai citite

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...

Premierul Ciolacu a convocat brusc o ședință de guvern

Premierul Marcel Ciolacu a convocat, pe neașteptate, o ședință de guvern, pentru ziua de marți, 23 aprilie 2024. Potrivit Guvernului României, ședința Executivului începe la...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești a luat titlul de vicecampioană mondială la Campionatul Mondial de Robotică de...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești s-a încununat de succes, prin obținerea titlului de vicecampioni mondiali din cadrul...
Ultima oră
Pe aceeași temă