23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialRabla 2016. Programul de înnoire a parcului auto a înregistrat un succes...

Rabla 2016. Programul de înnoire a parcului auto a înregistrat un succes istoric anul acesta, fiind suplimentat de două ori

Anul acesta, programul „Rabla“ a luat startul cu o întârziere nesănătoasă, de câteva luni, atât pentru cei tentați de o mașină nouă, cât și pentru dealerii care și-au făcut stocuri. Prima de casare a rămas la 6.500 lei.

În premieră, însă, mașinile hybrid și cele 100% electrice pot fi achiziționate cu o reducere de până la 6.000 euro, prin „Rabla Plus“. Iar tichetul Rabla poate fi folosit și ca avans la „Prima mașină“.

Oferte speciale „Rabla“ au majoritatea deale­rilor, dar, pentru a vă ajuta să luați o decizie, „România liberă“ a realizat trei Top-uri pentru cele mai ”fierbinți” segmente: TOP 5 familiste low-cost, TOP 5 hatch-uri oneste și TOP 5 crossovere de oraș. Începem, astăzi, cu TOP 5 familiste low-cost și vă invităm să nu ratați ziarele din datele de 15 noiembrie și 22 noiem­brie, pentru restul. Clasamentele sunt puțin atipice, accentul nefiind pus doar pe prețul de achiziție, ci și pe dotările și dinamica modelelor în traficul cotidian. Până la urmă, mașina cumpărată vă va sta alături, probabil, cel puțin 4-5 ani.

TOP 5 familiste low-cost

„Low-cost” nu mai este un sinonim pentru austeritatea listelor de dotări. Aerul condiționat, de exemplu, nu mai este de mult un moft și, deja, putem vorbi despre pilot automat, conectivitate, sistem Isofix pentru scaunele de copii, oglinzi încălzite, lumini diurne cu tehnologie LED, card de acces și demaraj, în locul tradiționalei chei, și cel puțin patru airbag-uri. Mai mult, în unele cazuri, puteți beneficia de scaune încălzite sau volan îmbrăcat în piele.

Dacia Logan Plus 1.2 16V 75 CP – 6.300 euro, TVA inclusă

Nu e cel mai frumos, nici cel mai dinamic, dar raportul preț/spațiu/dotări este, absolut, imbatabil. În versiune Plus, Logan-ul vine cu aer condiționat, geamuri electrice față, radio-CD MP3 cu conexiune Bluetooth și USB, proiectoare de ceață, închidere centralizată cu telecomandă, airbag-uri frontale și laterale și cu ABS cu ESP. Dacă aveți nevoie de o mașină și mai spațioasă și mai versatilă, pentru nici 1.000 euro în plus, puteți alege MCV-ul Plus.

Fiat Tipo 1.4 Tipo 95 – 9.500 euro, TVA inclusă

Tipo este un model nou și, în același timp, un nume rezonant în istoria Fiat. Cu o lungime de 4,53 metri, un ampatament de 2,63 metri și un portbagaj de 520 litri, sedan-ul cu un design bine proporționat este cu 18,5 centimetri mai lung decât un Logan, de exemplu, și se poziționează pe la mijlocul clasei compacte. Motorul 1.4 aspirat de 95 CP nu este vreun performer, dar, cum mașina nu cântărește decât 1.150 kg, poate face față cu brio unei vacanțe liniștite cu fami­lia. La 9.500 euro, cu TVA, Tipo oferă aer condiționat, geamuri electrice față, radio MP3 cu port USB si intrare auxiliară, servodirecție electrică Dual Drive și funcție City, sistem Follow Me Home, ABS cu EBD, ESP, BAS, airbag-uri pentru șofer și pasager și sistem Isofix pe locurile posterioare.

Opel Astra Sedan Special Edition – 9.996 euro, TVA inclusă

Astra este cel mai vândut model din istoria Opel, iar Astra K a câștigat prestigiosul titlu ”Mașina Anului 2016. Sedan-ul compact preia arhitectura ușoară și complet nouă de la hatchback și îi adaugă un portbagaj cu capac, de 460 litri. Iar interiorul sculptat elegant impune noi standarde. Propulsorul 1.4 Ecotec de 100 CP nu este vreo noutate, dar și-a demonstrat fiabilitatea și pe alte mode­le Opel și permite obținerea prețului avantajos. Astra Special Edition dispune de aer condiționat, radio-CD cu MP3, volan îmbrăcat în piele cu comenzi audio, geamuri și oglinzi electrice, computer de bord, închidere centralizată, airbag-uri față, laterale și tip cortină și de proiectoare de ceață.

Renault Clio Estate Life 1.2 16V 75 CP – 8.800 euro, TVA inclusă

Românii nu prea se dau în vânt după break-uri, dar, ușor, ușor, acest preconcept ar trebui să se risipească. Clio-ul Estate 1.2 16V are același motor ca Logan-ul, este mai mic decât MCV-ul, dar este mai bine finisat și îți impresionează retina cu un design fluid și elegant, inspirat de conceptul DeZir. Iar lista de opțiuni este mai bogată. În versiune Life, mașina oferă aer condiționat, radio-CD MP3 cu USB și Bluetooth, proiectoare de ceață, faruri de zi LED, pilot automat cu limitator de viteză, card de acces și demaraj, computer de bord, oglinzi încălzite și reglabile electric, sistem de monitorizare a presiunii din pneuri și garanție de 4 ani sau 120.000 km.

Skoda Rapid Smart – 10.942 euro, TVA inclusă

Skoda Rapid Spaceback este un hatchback încăpător și confor­tabil, la limita segmentului compact. Cei 90 CP ai moto­ra­șu­lui 1.2 TSI se laudă cu un consum mediu de 4.7 l/100 km, iar lista de opțiuni a versiunii Smart nu e de neglijat. Mașina beneficiază de aer condiționat Climatic, jante aliaj de 15 inch, airbag-uri frontale, laterale și tip cortină, oglinzi exterioare reglabile electric și încălzite, ABS, ESP, Radio Swing cu touchscreen 5” și Bluetooth, volan multifuncțional îmbrăcat în piele, computer de bord cu Maxi-DOT, scaune față încăl­zi­te, proiectoare și senzori de parcare.

Cine își dorește un sedan versatil, cu eleganță de coupe și portbagaj cu hayon de 550 litri, poate opta pentru un Seat Toledo, de la 9.450 euro, TVA inclusă. Platforma tehnică este aceeași.

Cele mai citite

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...

Grav accident auto pe DN2 – E85, în Vrancea! Opt persoane, rănite în urma coliziunii dintre un autoturism și un microbuz

Opt persoane au fost rănite, vineri, la intersecţia DJ 205 R Coteşti cu DN2 - E85, în urma coliziunii dintre un microbuz de transport...

România aniversează 20 de ani de apartenență la NATO. Mesajul președintelui Klaus Iohannis

La celebrarea a 20 de ani de la aderarea României la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord, președintele Klaus Iohannis a declarat că NATO este...
Ultima oră
Pe aceeași temă