9.1 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSpecialREPORTAJ. Salonul Auto București & Accesorii își recapătă încet strălucirea. La pas,...

REPORTAJ. Salonul Auto București & Accesorii își recapătă încet strălucirea. La pas, printre premierele Micului Mondial

Mici, bere, kurtos kalacs, zeci de utilitare expuse ca într-o parcare în curtea Rom­aero. Pe vremuri, Bucureștiul era considerat „Micul Paris“, dar, cum Dâmbovița nu e Sena, așa nici SAB-ul nu reușește să scape de atmosfera de târg și să reproducă atmosfera Mondia­lului Automobilului de la Paris. Cel puțin, nu încă. O rază de speranță există, însă.

La cea de-a XIV-a ediție a ­SAB & Accesorii, care își închide porțile duminică, 30 octom­brie, importatorii și dealerii s-au străduit și au adus, direct de la Paris, mai multe premiere naționale. Kia Niro, Maserati Levante sau Opel Mokka X, de exemplu, au beneficiat de standuri mai aparte, care să le pună în valoare. Însă, nu toți au înțeles că, la un salon auto, ideea nu e de a ocupa fiecare centimetru închiriat și au înghesuit mașinile ca borcanele de dulceață în cămară.

Mai inspirați au fost cei care au animat hala de accesorii și pasionații care și-au adus bătrânelele pe patru roți la Bucharest Classic Expo. Cum intri în curtea Romaero și mergi către ”pavilionul” central, după casa de bilete, pe dreapta, prima hală este ocupată de adevărate bijuterii cu motor. Cel puțin copiii vor fi încântați să le admire. Apoi, cea de-a doua hală este plină de scule, aparatură de service și accesorii pentru autovehicule. Standurile sunt mult mai aerisite și unele chiar inspirat amenajate.

TOP 5 premiere la SAB 2016

Alfa Romeo Giulia

Alfa Romeo a adus la Salon un model demn de statutul pre­mium al mărcii, simbol al excelenței italiene în materie de design și tehnologie. Alfa Romeo Giulia este oferită în România în patru niveluri de echipare (Giulia, Super, Veloce și Quadrifoglio) și șase variante de motorizare: 2.2 Diesel cu 150 CP, 180 CP și transmisie manuală cu șase trepte sau automată cu opt trepte, 2.2 Diesel de 210 CP cu transmisie automată și tracțiune integrală, 2.2 benzină de 280 CP, cu transmisie automată și tracțiune integrală, 2.0 benzină de 200 CP și transmisie automată în opt trepte, 2.9 V6 BiTurbo benzină cu 510 CP și cutie manuală cu șase rapoarte sau automată în opt trepte.  Prețurile Giulia pornesc de la 28.425 euro +TVA, pentru nivelul de echipare Giulia și motorizarea 2.2 JTDM/150 CP, cu transmisie manuală în 6 trepte și tracțiune spate, iar prețul de lansare include un discount de 10%.

Peugeot 2008

Noul Peugeot 2008 adoptă un design puternic, emanând forţă și seducţie. Aripile evazate, grila verticală, precum și pragurile din metal confirmă robusteţea unui model conceput pentru o utilizare zilnică. Iar nivelurile de echipare Access, Active și Allure sunt completate cu noua gamă GT Line. Acest nou nivel de echipare, o alegere deja foarte populară în rândul unor modele consacrate, precum 208, 308 și 508, vine să ofere o ambianţă sportivă și elegantă ,cu o paletă coloristică în roșu și negru. i-Cockpit-ul, noul concept de planșă de bord Peugeot, întruchipează trăsăturile noului crossover: intuitivitatea, agilitatea și siguranţa.  Iar Mirror Screen-ul, un sistem bazat pe MirrorLinkTM și Apple Carplay, echipează noul 2008 alături de camera video pentru marșarier și sistemele Active City Brake și Park Assist.

Kia Niro

Crossover-ul compact a fost dezvoltat de coreeni pentru a aduce o imagine proaspătă pe piața SUV-urilor compacte prin sportivitatea și versatilitatea sa. În versiunea de bază, mașina vine echipată cu noul propulsor 1.6 GDI, care dezvoltă 105 CP și un cuplu maxim de 147 Nm, alături de un motor electric. Împreună, cele două agregate ajung la 138 CP.

Opel Mokka X

Dacă la SAB-ul de anul trecut, Opel a adus Astra K direct de la Salonul Auto de la Frankfurt, anul acesta importatorul prezintă, în premieră națională, SUV-ul sub-compact Mokka X. Modificările estetice nu sunt substanțiale, dar îi subliniază o personalitate mai agresivă. Grila orizontală a calandrului, în formă de aripă, blocurile optice cu LED, care aduc cu o aripă dublă, suprafețele conturate mai precis și reducerea inserțiilor din plastic aliniază modelul la noua filozofie de design a mărcii și îi conferă o ima­gine mai incisivă și masculină. Iar habitaclul lui Mokka X este nou aproape integral.

Maserati Levante

Primul SUV din istoria Maserati, Levante, poartă numele unui vânt cald mediteranean, care se poate transforma, într-o clipă, dintr-o briză ușoară, într-o forță irezistibilă a naturii. Mașina este disponibilă în România în două variante de motorizare: Levante S, dotat cu motorul V6 3.0 Twin Turbo 430 CP, care accelerează de la 0 la 100 km/h în 5,2 sec., și Levante Diesel, care oferă un motor turbo V6 3.0 275 CP și atinge 100 km/h în doar 6,9 sec. 

Cele mai citite

Robe, toci și eșarfe – accesoriile perfecte pentru a-ți completa ținuta de absolvire

Fie că ești în clasa a XII-a sau în ultimul an de facultate, absolvirea este un moment special. Este un moment unic care marchează...

Robe, toci și eșarfe – accesoriile perfecte pentru a-ți completa ținuta de absolvire

Fie că ești în clasa a XII-a sau în ultimul an de facultate, absolvirea este un moment special. Este un moment unic care marchează...

Președintele Iohannis a ajuns în Coreea de Sud

Delegația oficială condusă de președintele Klaus Iohannis a ajuns în Coreea de Sud, într-o vizită care va dura trei zile. Cele mai importante momente din...
Ultima oră
Pe aceeași temă