6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO! Dramatic. Ce rămâne dintr-o mașină de 5 stele Euro NCAP în...

VIDEO! Dramatic. Ce rămâne dintr-o mașină de 5 stele Euro NCAP în urma unui accident la 80 km/h

În cadrul reputatelor și mediatizatelor teste la impact realizate de Euro NCAP, accidentele frontale se petrec la o viteză de 64 km/h. Ce se întâmplă, însă, la 80 km/h? Mai protejează la fel de bine pasagerii o mașină de 5 stele Euro NCAP? Răspunsul l-au dat Dekra și colegii jurnaliști de la Auto Bild, în urma întâlnirii de gradul zero dintre un crossover compact și un stâlp.

Protagonistul testului la impact cu un obstacol nedeformabil la 80 km/h a fost un Opel Mokka, un model de 5 stele Euro NCAP cu note foarte bune în ceea ce privește protecția pasagerilor. Înregistrarea video arată cum, la întâlnirea stâlpului, compartimentul motor, pur și simplu, se dezintegrează. Stâlpul intră în habitaclu, până la nivelul planșei de bord, aruncând numeroase elemente în toate părțile și supunând la răni destul de grave picioarele și zonele mediene ale manechinilor. Mai mult, senzorii speciali pentru măsurarea forței de decelerare au indicat că, cel mai probabil, pasagerii și-ar putea pierde viața doar în urma șocului, chiar dacă montanții crossover-ului au rămas intacți.

Pentru un răspuns cât mai complet la întrebarea ”Ce se întâmplă în cazul unui accident la 80km/h cu o mașină sigură la 64 km/h”, Dekra a pus în portbagajul Opel-ului Mokka un sac cu nisip și navete cu sticle. În urma impactului cu stâlpul nedeformabil, sistemele de prindere ale banchetei franționabile s-au rupt, ”bagajele” pătrunzând în habitaclu și rănind manechinii.

Testul realizat de Dekra și Auto Bild a avut drept scop și demonstrarea riscului la care sunt expuși șoferii și pasagerii pe drumurile mărginite de copaci.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă