15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialDirectorul FBI se protejează acoperind camera web a laptopului cu bandă adezivă....

Directorul FBI se protejează acoperind camera web a laptopului cu bandă adezivă. Același procedeu îl folosea și fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg

Directorul FBI, James Comey, a anunțat că una dintre metodele prin care se protejează este să-și acopere cu bandă adezivă camera web a laptopului pe care-l folosește.

În cadrul unei conferințe susținute la Centrul pentru Studii Strategice Internaționale, directorul FBI a recomandat și oamenilor obișnuiți să folosească această măsură de protecție: "Există câteva lucruri importante pe care le puteți face, iar acesta e unui dintre ele", a spus James Comey.

Directorul FBI a explicat că în acest mod cetățenii obișnuiți își pot apăra intimitatea de "persoane neautorizate". De altfel, în instituțiile guvernamentale, acestă protecție este obligatorie – calculatoarele angajaților au deasupra camerelor web câte un capac de protecție care le poate acoperi prin culisare, a spus Comey.

În SUA, poziția directorului FBI în chestiuni de securitate informatică stârnește deja dezbateri aprinse, după ce FBI a cerut fără succes companiei Apple să faciliteze deblocarea unui telefon mobil care a aparținut unuia dintre teroriștii uciși la San Bernardino (California). Apple a refuzat cererea FBI, invocând securitatea datelor personale.

Acum câteva luni, și fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, era remarcat într-o fotografie în care laptopul lui avea camera web, precum și microfonul acoperite cu bandă adezivă – exact procedeul recomandat de șeful FBI.

La conferința de la Centrul pentru Studii Strategice Internaționale, directorul FBI a mai amintit și alte măsuri simple de siguranță care ar trebui urmate de americani: "Sper că vă încuiați mașinile. Încuiați-vă locuințele pe timpul nopții. Dacă aveți un sistem de alarmă, folosiți-l!".

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Presa din Israel, despre presupusul atac asupra Iranului

Presupusul atac asupra Iranului ar trebui interpretat ca un avertisment adresat Teheranului cu privire la capacităţile ofensive ale Israelului şi ca un semn că Israelul...

Presa din Israel, despre presupusul atac asupra Iranului

Presupusul atac asupra Iranului ar trebui interpretat ca un avertisment adresat Teheranului cu privire la capacităţile ofensive ale Israelului şi ca un semn că Israelul...

Trei avioane F-16 cumpărate din Norvegia au ajuns în România

Trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat, astăzi, la Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu" de la...
Ultima oră
Pe aceeași temă