4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialPreședintele Comisiei Europene cere roaming și internet gratuit în orașele din UE

Președintele Comisiei Europene cere roaming și internet gratuit în orașele din UE

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a anunțat miercuri un plan potrivit căruia serviciile de Internet wireless și de roaming ar urma să devină gratuite în fiecare oraș din Uniunea Europeană, informează Reuters citată de Agerpres.

Planul ar urma să fie pus în aplicare până în anul 2020.

În discursul său anual cu privire la starea Uniunii Europene, susținut miercuri în fața Parlamentului European, Jean-Claude Juncker a dorit să contracareze euroscepticismul oferind exemple concrete cu privire la modul în care instituțiile din Bruxelles pot îmbunătăți viața de zi cu zi a cetățenilor UE.

“Atunci când călătorești în Europa cu telefonul mobil vei putea să te simți acasă oriunde în Europa grație noilor prevederi privind roamingul”, a declarat Juncker.

Săptămâna trecută, președintele Comisiei Europene a cerut retragerea unor propuneri anterioare ale Executivului comunitar, Comisiei Europene care limitau la 90 numărul de zile în care consumatorii puteau utiliza gratuit telefoanele lor mobile când se aflau în străinătate. În urma criticilor potrivit cărora aceste propuneri ar favoriza companiile de telefonie mobilă, președintele Comisiei Europene a cerut retragerea și revizuirea propunerilor.

Jean-Claude Juncker a mai spus miercuri că UE va pune la punct cadrul legal pentru a promova extinderea Internetului în bandă largă și își va intensifica eforturile pentru a proteja datele personale online ale cetățenilor din cele 28 de state membre. “Propunem astăzi să echipăm fiecare sat și oraș din Europa cu acces gratuit la internet wireless”, a spus Juncker.

Propunerile Comisiei Europene urmează a fi aprobate de Parlamentul European și de guvernele naționale.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă