21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialSamsung și guvernul sud-coreean au început propriile investigații cu privire la Galaxy...

Samsung și guvernul sud-coreean au început propriile investigații cu privire la Galaxy Note 7

Samsung Electronics și guvernul sud-coreean au început propriile investigații pentru a vedea de ce smartphone-urile Galaxy Note 7 iau foc, după ce compania a oprit vânzările din cauza problemelor privind bateria, spun oficialii din industrie, citați de Yonhap.

Samsung a investigat componentele acestui telefon după numeroase rapoarte cu privire la faptul că dispozitivul ia foc. Cel mai mare producător de telefoane a rechemat dispozitivele luna trecută spunând că sunt probleme cu bateria, dar a decis, în cele din urmă, să întrerupă vânzările după ce telefoanele cu bateria înlocuită au continuat să aibă probleme cu supraîncălzirea.
 
Separat, Laboratorul de Teste Coreean (KTL) a început, joi, propria cercetare cu cinci telefoane oferite de Samsung Electronics care au luat foc în ultima lună, conform oficialilor din industrie care cunosc chestiunea. Potrivit acestora, Laboratorul nu își va limita investigația doar la baterii și va folosit ultimele teste tehnologice, inclusiv Raze X și tomografii computerizate, pentru a afla exact cauza problemei.
 
'Am dat telefoanele către KTL și vom coopera cu investigația lor, dar nu putem doar să stăm și să așteptăm rezultatele. Am mobilizat toate resursele posibile să aflăm ce anume cauzează problemele cât mai repede', au spus oficialii Samsung Electronics, citați de Yonhap.
 
Grupul sud-coreean Samsung Electronics a estimat vineri că încetarea producției de telefoane Galaxy Note 7 îi va reduce profitul operațional cu o sumă suplimentară de 3 miliarde de dolari în următoarele două trimestre, transmite Reuters.
 
În condițiile în care în urmă cu doar două zile Samsung avertiza că profitul său în trimestrul al treilea va fi mai mic cu 2,3 miliarde de dolari din cauza eșecului telefonului Galaxy Note 7, pierderile totale suferite de cel mai mare producător mondial de smartphone se ridică la aproximativ 5,3 miliarde de dolari.
 
Pentru a compensa veniturile pierdute, Samsung a precizat că intenționează să crească vânzările de alte dispozitive precum Galaxy S7 și S7 edge și de asemenea va face schimbări semnificative în sistemul de control al calității pentru a îmbunătăți securitatea produselor sale.
 
Samsung a început să comercializeze "phableta" (terminal de talie medie între smartphone și tabletă n.r.) Galaxy Note 7 la data de 19 august însă în luna septembrie a fost nevoit să anunțe retragerea de pe piață a 2,5 milioane exemplare, după mai multe incidente în care bateria acestui telefon a luat foc. Ulterior, grupul sud-coreean a decis să înlocuiască dispozitivele vândute deja la nivel mondial, dar săptămâna trecută au apărut informații că și dispozitivele de înlocuire au luat foc.
Cele mai citite

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...

Hidroelectrica anunță că Barajul Izvorul Muntelui este în perfectă siguranță după seismul de joi dimineață

Hidroelectrica a anunțat că Barajul Izvorul Muntelui, unul dintre cele mai mari din Europa, este în perfectă siguranţă după seismul produs joi dimineață în...
Ultima oră
Pe aceeași temă