11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialGurmanderii de weekend în Sibiu: Piept de porc marinat și copt la...

Gurmanderii de weekend în Sibiu: Piept de porc marinat și copt la lemne, La Cuptor

Pentru documentarea noastră despre reinterpretările moderne ale gastronomiei tradiționale, Bogdan Marangoci, Chef-ul restaurantului La Cuptor din Sibiu, ne-a făcut o frumoasă „surpriză pofticioasă cu kranz“.

Andreea Bogdan

Piept de porc din rasa Mangalița, marinat timp de 8 ore cu cimbru, sare afumată și boia afumată și preparat apoi lent, timp de cinci ore – după cum spune și numele localului – la cuptorul cu lemne. Cu asta ne-a delectat Chef Bogdan, de la restaurantul La Cuptor Sibiu. Alături, a asortat o cremă de mămăligă (făcută cu lapte și smântână de gătit), un magiun de prune făcut „în casă“ (prunele trase la tigaie, cu sos de soia, vin roșu, anason și coajă de portocală) și un kranz din șorici.

„În primul rând, are alt gust mâncarea făcută la cuptorul cu lemne“, insistă Bogdan Marangoci, care explică și reinterpretarea sa: „Crema de mămăligă e o noutate față de rețeta tradițională, la fel și felul în care e făcut magiunul de prune, ceea ce schimbă puțin gustul tradițional, dar și platingul, în sine“.

Îndrăgostit de bucătăria românească

Bogdan Marangoci se declară îndrăgostit de bucătăria românească și e convins că lumea e interesată de reinterpretări ale gastronomiei tradiționale, dar spune că, din păcate, „acum toată lumea face foie gras-uri și spume și prea puțini se mai ocupă de modernizarea tradiționalului“.

E împotriva semipreparatelor și a „chimicalelor“ și spune că la el în bucătărie „totul se face în casă“. Încearcă să lucreze cu furnizori locali, dar nu reușește întotdeauna, astfel încât căutând anumite ingrediente a fost nevoit să ajungă de la Sibiu chiar până la Baia Mare – pentru carnea de porc din rasa Mangalița.

Chef Bogdan Marangoci spune că în cei 12 ani de când a început să muncească a făcut numai bucătărie – dintre care 3 ani la Hilton Sibiu, 2 ani în Italia și 3 ani în Spania – și că nu s-ar vedea făcând altceva. „Mie îmi place România, voi fi în România și îmi place când sunt lăsat să îmi fac treaba și să creez.“

La Cuptor

Str. 9 Mai nr. 7, Sibiu

Tel.: +40742.396.696

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă