21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialProduse la modă pentru masa de Paște: ouă de prepeliță, de rață...

Produse la modă pentru masa de Paște: ouă de prepeliță, de rață și de gâscă

În județul Giurgiu, din piețe pot fi achiziționate, ca de obicei, ouă proaspete din gospodăriile țărănești, dar o noutate în acest sezon o reprezintă ouăle de gâscă, informează joi Agerpres.

''Avem ouă de toate mărimile și pentru toate gusturile, ouă de găină pentru cei care vor o masă de tradițională de Paște, ouă de rață care sunt apropiate ca mărime de ouăle de găină, dar sunt mai tari și pot fi folosite de copiii care vor să câștige concursurile de ciocnit ouă, ouă de prepeliță pentru cei care țin un anumit regim, dar și ouă de gâscă, acestea fiind cele mai mari, aproape cât zece ouă de găină și cu coaja cea mai tare. Acestea pot fi vopsite de gospodinele care doresc să îi impresioneze pe musafirii care le calcă pragul casei'', a explicat Gherghina, o comerciantă de ouă în vârstă de 72 de ani.

Un ou de găină poate fi achiziționat cu 50 sau 60 de bani, oul de rață este la 1, 2 lei, cele de prepeliță se vând cu 40 de bani, iar un ou de gâscă costă cinci lei.

''Eu am cumpărat deja ouă de găină de la țărani pentru a le vopsi de Paște, unii am văzut că întreabă de ouă de prepeliță sau de rață, în acest an am văzut pe tarabe și ouă de gâscă, cred că voi cumpăra și eu un ou de gâscă pentru decor'', a declarat și o cumpărătoare din Piața Centrală din municipiul Giurgiu.

Pentru copii au apărut și ouăle de ciocolată, fondante sau ouăle pentru decor din plastic, lemn, ceară, cele încondeiate sau îmbrăcate în mărgeluțe colorate.

Vopsitul ouălelor este o altă piatră de încercare pentru gospodine pentru că au de ales între vopseaua clasică, praf, care poate fi preparată cu apă fiartă, vopseaua lichidă, ceara pentru ouă sau abțibildurile. Așadar, fiecare gospodină face un adevărat slalom printre rafturi și tarabe pentru cumpărături de calitate sau după buget pentru ca masa de Paște să fie cât mai frumos pregătită.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Peste 6000 de elevi s-au înscris la finala națională a concursului european de educație financiară European Money Quiz

Peste 6.260 de elevi, cu vârsta între 13-15 ani, din 390 de școli, licee și colegii de la nivel național s-au înscris la ediția...

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...
Ultima oră
Pe aceeași temă