Ingrediente:
Blat
300 g făină
1 plic praf de copt
1/2 linguriță sare
2 lingurițe scorțișoară
3 ouă
250 g zahăr
150 ml ulei
150 ml lapte bătut
2 lingurițe extract de vanilie
150 g morcov ras
220 g piure de ananas
80 g nuci
Încingeți cuptorul la 180°C. Radeți morcovul și faceți ananasul piure.
Amestecați făina, praful de copt, scorțișoara și sarea. Bateți ouăle și adăugați zahărul, uleiul, laptele bătut și extractul de vanilie. Adăugați mixul de făină și omogenizați.
Încorporați cu o spatulă morcovul, ananasul și nucile tocate.
Transferați compoziția într-o formă de tort tapetată cu hârtie de copt. Dați la cuptor circa 30 min.
Glazura de lapte bătut
200 g zahăr
100 g lapte bătut
60 g unt
o lingură miere
o linguriță extract de vanilie
Amestecați ingredientele într-un vas pe foc și dați în clocot. Închideți focul și adăugați extract de vanilie. Tăiați blatul și ungeți fiecare felie cu glazură; lăsați la odihnit 15 min.
Crema de brânză
500 g mascarpone
130 g unt
200 g zahăr pudră
Mixați brânza cu untul. Când textura e cremoasă, adăugați zahăr pudră și mixați din nou.Ungeți prima felie cu cremă. Puneți a doua felie și îmbrăcați tortul în cremă. Îl puteți lăsa așa sau tapeta marginile cu nucă tocată. Deasupra puteți pune nucă de cocos sau ciocolată albă rasă.
Roxana Florescu
www.lightgoodfood.ro