Braşovul se pregăteşte să devină oraş de poveste

de Sebastian Dan

Braşovul se pregăteşte să devină oraş de poveste

Mai multe ornamente luminoase colorate, tavan luminos extins, patinoar în Piața Sfântul Ioan și o trupă din Europa în concertul prilejuit de aprinderea iluminatului festiv – acestea sunt câteva dintre noutățile pe care Primăria Brașov le-a pregătit pentru programul „Brașov – oraș din poveste“, ce se va desfășura între 6 decembrie 2017 și 14 ianuarie 2018.

„A început deja să se lucreze la montarea instalațiilor luminoase, respectiv ancorele și prinderile pentru montarea tavanelor luminoase. Pe lângă cel obișnuit, de pe Strada Republicii, anul acesta vom avea tavan luminos și pe străzile Michael Weiss, inclusiv tronsonul dintre Republicii și Postăvarului, un altul va porni din Piața Sfatului în gangul spre Piața Enescu și în continuare pe strada Valentin Wagner până pe strada Sf. Ioan, dar și pe Apollonia Hirscher, porțiunea dintre Piața Sfatului și strada Poarta Șchei”, a precizat administratorul public al municipiului, Miklos Gantz, în cadrul unei conferințe de presă.

Tavanele luminoase vor acoperi o suprafață de aproximativ 20.000 mp

De asemenea, în Piața Sf Ioan vor fi montate ornamente luminoase pe stâlpi, iar în toată zona Centrului istoric, iluminatul decorativ va fi mai variat și mai colorat decât în ultimii ani. Vor fi în total 134 de panorui luminoase decorative. Motivul principalal decorațiunilor va fi turta dulce, însă panorile vor fi și în formă de stea, Moș Crăciun, globuri sau steluță.

Mai multe citiţi AICI!

Comentarii

Doresc sa vad site-ul intreg
© 2006 - 2017 - Toate drepturile rezervate