13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialActivitati pe roti pentru toata familia (P)

Activitati pe roti pentru toata familia (P)

Acum ca a venit caldura, in sfarsit poti iesi cu copiii afara sa va distrati si sa faceti miscare impreuna. Daca esti pasionat de ciclism sau role, o cale foarte buna de a intari legatura dintre tine si copilul tau este sa impartasesti pasiunea cu el. Nu numai ca il vei invata ceva util, dar apoi veti putea practica sportul impreuna.

Trotineta

Trotinetele sunt usor de folosit de catre copii si sunt mult mai sigure decat rolele sau bicicletele. De asemenea, copiii o pot folosi in mod intuitiv. Cea mai mare incercare pe care cei mici vor trebui sa o depaseasca este mentinerea echilibrului. Chiar si asa, datorita faptului ca pot pune piciorul jos oricand doresc, nu este o problema foarte mare. Primul pas pentru a invata copilul sa foloseasca trotineta este sa-i arati tu miscarea pe care trebuie sa o faca. In primul rand, incurajeaza-l sa puna piciorul stang pe trotineta, in timp ce se sustine cu cel drept pe pamant. Lasa-l sa miste trotineta stanga-dreapta si fata-spate pentru a-si da seama cum reactioneaza trotineta la miscari. Invata-l sa impinga cu piciorul drept in pamant pentru a se propulsa inainte. Acum ar fi bine sa-l tii de mijloc pentru a-l ajuta sa-si mentina echilibrul. Desi pare cea mai buna solutie, nu tine ghidolul trotinetei. Acest lucru va ingreuna procesul de invatare al celui mic, deoarece va invata mai greu sa-si mentina echilibrul si sa se foloseasca de ghidon pentru a manevra trotineta. Dupa ce copilul prinde miscarea, incurajeaza-l sa o foloseasca singur, pe distante scurte, mergand paralel cu el. In felul acesta vei fi pregatit sa-l prinzi in caz ca se dezechilibreaza.

Tricicleta

Este potrivita pentru copiii mai mici, care inca nu-si poti tine echilibrul pe trotineta, role sau bicicleta. De asemenea, il va ajuta pe cel mic sa invete mai usor sa mearga pe bicicleta. Miscarea pe care o foloseste in momentul in care pedaleaza pe tricicleta este identica cu cea folosita la bicicleta. In plus este cea mai sigrura varinta de “mijloc de transport” pe care copiii o pot folosi. Ar trebui sa fii totusi atent sa nu prinda o viteza prea mare, pentru ca atunci se poate lovi de ceva sau poate rani alti oameni.

Rolele

Unii copii invata cu usurinta sa mearga pe role, altii foarte greu. Cu toate acestea, daca cel mic prinde miscarea, este o foarte buna metoda de a face sport si a se distra in acelasi timp. Rolele sunt unele dintre cele mai solicitante articole sportive, asa ca cel mic s-ar putea sa oboseasca repede. Primul obstacol pe care cel mic trebuie sa il depaseasca este statul in picioare pe role. Ajuta-l sa se incalte cu rolele, apoi sustine-l in timp ce sta in picioare. Urmatorul pas este sa inceapa sa se miste. Tine-l de mana si incurajeaza-l sa miste picioarele fata-spate, ramanand pe loc. Dupa un timp, il poti lasa sa se deplaseze putin cate putin. Cheia este sa impinga rolele pe oblic, dinspre interior spre exterior.

Bicicleta

Invatatul mersului pe bicicleta poate fi un proces frustrant atat pentru cel mic cat si pentru parinti. Cu toate acestea, copilul va invata eventual si va capata o aptitudine pe care o va putea folosi apoi toata viata. O cale usoara pentru a invata copilul sa mearga pe bicicleta este sa ii cumperi una fara pedale pentru inceput. In felul acesta, cel mic va invata intai sa-si mentina echilibrul si sa manevreze ghidonul. Apoi nu va trebui decat sa se obisnuiaca cu pedalatul. Ca si in cazul rolelor, unii copii vor invata mai repede decat ceilalti. 

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă