12.9 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăEconomieFoto interviuA murit comisarul Piedone

A murit comisarul Piedone

Conform unui anunţ publicat pe pagina sa oficială de Facebook, la 27 iunie 2016, actorul Bud Spencer a încetat din viaţă la vârsta de 86 de ani, informează Agerpres.

Actorul şi producătorul Bud Spencer, cunoscut şi ca Piedone, pe numele de naştere Carlo Pedersoli, s-a născut la 31 octombrie 1929, în Napoli, Italia. 

Deşi cunoscut în întreaga lume pentru rolurile din filmele de acţiune-comedie alături Terence Hill, puţini ştiu că, în tinereţe, Bud Spencer a fost un înotător profesionist de succes. Astfel, a fost primul italian care a parcurs înot 100 m în timpul record de 59,5 secunde, stilul liber, performanţă înregistrată la 19 septembrie 1950. 

La Jocurile Mediteraneene din 1951, desfăşurate în Alexandria, Egipt, a câştigat medalia de argint la 100 m, stil liber. A participat şi la Olimpiada din Helsinki, 1952, unde a ajuns în semi-finale, performanţă repetată patru ani mai târziu, la Melbourne. A făcut parte din echipa de polo a clubului S. S. Lazio, cu care a câştigat campionatul intern în 1954. 

Pentru performanţele sale sportive, a fost medaliat, la 17 ianuarie 2005, cu Caimano d’oro de către Federaţia Italiană de Înot. 

Cariera sa actoricească a început în 1949, în comedia de scurtmetraj Quel fantasma di mio marito. În 1959, după numeroase roluri secundare, avea să-l întâlnească, pe platourile de filmare pentru Hannibal, pe actorul italian Terence Hill, alături de care va filma peste 20 de filme. 

În 1967, Carlo Pedersoli şi-a schimbat numele de scenă, devenind Bud Spencer, o combinaţie dintre numele berii sale favorite (Budweiser) şi actorul său preferat, Spencer Tracy. 

Tot în 1967 apare primul film care i-a avut pe afiş pe Bud Spencer şi Terence Hill, intitulat God Forgives… I don’t. Au urmat, printre altele, Ace High (1968), Boot Hill (1969), Trinity is Still My Name (1971), Watch Out, We re Mad (1974), Odds and Evens (1978), Go For It! (1983), Troublemakers (1994). 

Bud Spencer a jucat şi în zece filme fără Terence Hill, printre care: The Five Man Army (1969), Flatfoot (1973), Banana Joe (1982), Superfantagenio (1986). 

Pentru unele din peliculele amintite, Bud Spencer a scris scenariul. 

Între 1991 şi 1993, Bud Spencer a interpretat rolul detectivului Jack Costello, în serialul de televiziune Extralarge. 

A fost căsătorit, din 1960, cu Maria Amato, cu care a avut trei copii. A fost pilot profesionist de avion şi elicopter.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...

Adrian Oianu, fost consilier local PNL, s-a înscris în PER și face echipă cu Dan Podaru

Fostul consilier local al sectorului 1 din partea PNL Adrian Oianu s-a înscris în Partidul Ecologist Român și va face echipă cu candidatul acestei...

Manchester City a făcut scor în restanța cu Brighton. „Cetățenii” s-au apropiat la un punct de primul loc

Manchester City a învins-o cu 4-0 pe Brighton, în deplasare, într-o partidă restantă contând pentru etapa a 29-a din Premier League. Internaţionalul englez Phil Foden...
Ultima oră
Pe aceeași temă