15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăEconomieFoto interviuA treia acuzație de viol la adresa lui Roman Polanski. O femeie...

A treia acuzație de viol la adresa lui Roman Polanski. O femeie susține că a fost agresată când avea 16 ani

O a treia femeie a ieșit din umbră pentru a-l acuza pe regizorul Roman Polanski de agresiune sexuală când era minoră, în condițiile în care cineastul continuă să fie urmărit de justiția americană pentru violul comis asupra unei adolescente în urmă cu 40 de ani, relatează miercuri AFP citată de Agerpres.

Identificată doar cu prenumele Robin, femeia a declarat marți la o conferință de presă din Los Angeles că "a fost abuzată sexual" în 1973 de celebrul cineast franco-polonez când avea 16 ani.

"A doua zi i-am spus unei prietene ceea ce mi-a făcut Polanski", a spus aceasta. "Însă motivul pentru care am tăcut a fost pentru că nu doream ca tatăl meu să facă un gest nesăbuit care l-ar fi trimis la închisoare", a precizat ea.

Femeia care face noile acuzații asupra lui Polanski a subliniat că a vrut să rupă tăcerea după ce Samantha Geimer, victima aflată în centrul afacerii de viol pentru care Polanski este de patru decenii urmărit de justiția americană, a convins autoritățile să închidă dosarul.

Avocata Gloria Allred, care o reprezintă pe Robin, a precizat că agresiunea a avut loc în sudul Californiei, însă clienta ei nu dorește să dea alte detalii. Deși faptele s-au prescris, ea ar putea fi chemată să depună mărturie la proces, a spus Allred.

În 2010, actrița britanică Charlotte Lewis, reprezentată tot de Gloria Allred specializată în cazuri de agresiune sexuală, a declarat că regizorul a forțat-o să întrețină relații sexuală când avea 16 ani.

Roman Polanski care vineri împlinește 84 de ani este acuzat că a drogat-o pe Samantha Geimer când avea 13 ani și a violat-o în casa lui Jack Nicholson din Los Angeles, în 1977, când actorul era plecat într-o călătorie.

Polanski a recunoscut că a avut raporturi sexuale ilegale cu o minoră, iar judecătorul a acceptat în schimb să nu mai rețină și alte capete de acuzare mai grave, precum violul sau recurgerea la stupefiante. Acordul juridic fusese obținut cu consimțământul familei victimei și al avocaților săi.

După 48 de zile de detenție și un test psihologic, el a fost eliberat pentru a putea încheia o filmare. Potrivit documentelor depuse de avocatul său, Harland Braun, Polanski a obținut din partea judecătorului ca cele șapte săptămâni petrecute în detenție să fie singura lui pedeapsă.

Dar în 1978, convins că judecătorul avea să revină asupra deciziei sale și îl va trimite la închisoare pentru mulți ani, Polanski a fugit în Franța. Roman Polanski, căsătorit cu actrița franceză Emmanuelle Seigner, cu care are doi copii, a refuzat de atunci să revină în SUA, în lipsa asigurării că nu va fi trimis la închisoare.

Atât regizorul, cât și avocatul său nu au putut fi contactați pentru a comenta noile acuzații.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Proiect de pace durabilă

Anulată de două războaie în curs, Ucraina și Gaza, și umbrită de conflicte potențiale, precum cel din jurul Taiwanului, pacea este din nou tematizată....

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...
Ultima oră
Pe aceeași temă