18 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăEconomieFoto interviuIubire interzisă la Institutul de Boli Cardiovasculare. O femeie a dat-o în...

Iubire interzisă la Institutul de Boli Cardiovasculare. O femeie a dat-o în judecată pe amanta soțului ei, cerându-i daune de 50.000 de lei. Toți trei lucrează în Institut

O femeie din județul Iași a dat-o în judecată pe amanta soțului ei, căreia i-a cerut daune de 50.000 de lei, informează site-ul www.reporteris.ro.

Soția a aflat de existența acestei relații extraconjugale de la o cunoștință, iar ulterior și-a văzut soțul în public, de mână cu amanta. Ulterior, cei doi soți au divorțat.

Toți trei – soțul, soția și amanta – sunt colegi de serviciu la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iași.

Cei doi soți erau căsătoriți de peste 20 de ani și au doi copii.

Procesul a început în anul 2016, când soția a dat-o în judecată pe amantă. Reclamanta i-a cerut amantei 25.000 de lei daune morale pentru atingere adusă onoarei, demnităţii şi reputaţiei, precum şi alţi 25.000 de lei pentru  suferinţa cauzată de derularea relaţiei extraconjugale ce a produs destrămarea căsniciei.

„Eu nu aş fi deschis proces pentru aşa ceva. Aici nu s-a pus nicio problemă de distrugere a căsniciei. Nu m-am înţeles cu soţia şi am dat divorţ, din motive personale. Nu din cauza acestei femei”, a declarat bărbatul implicat.

Căsătoria a fost desfăcută printr-o hotărâre judecătorească definitivă la data de 26 ianurie 2017, magistrații considerând că a fost culpă comună. Una dintre concluziile instanței a fost aceea că soțul și soția erau, în fapt, despărțiți de 12 ani.

Drept urmare, judecătorii au respins cererea fostei soții de a primi daune morale de la fostul soț. Mai mult, judecătorii au decis că fosta soție trebuie să-i plătească iubitei fostului soţ suma de 1.200 de lei drept cheltuieli de judecată.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ucraina a conceput un submarin electric ce va putea lansa torpile

Inginerii ucraineni dezvoltă un nou submarin care poate lansa torpile, potrivit Kyiv Post, conform monitorulapararii.ro. Ambarcaţiunea, cunoscută sub numele de „Kronos", a fost testată cu...

BEC a respins candidaturile Partidului Diaspora Unită și a independentului Paul Octavian Jurma

Biroul Electoral Central(BEC) a respins, marţi, lista candidaturilor propuse de Partidul Diaspora Unită la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul...

20 de țări vor cumpăra 500000 de obuze pentru Ucraina din afara Europei

Premierul ceh Petr Fiala a declarat marţi că 20 de ţări s-au angajat să cumpere o jumătate de milion de obuze pentru Ucraina din...
Ultima oră
Pe aceeași temă