10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăEconomieFoto interviuPrințul George al Marii Britanii va începe școala la numai patru ani....

Prințul George al Marii Britanii va începe școala la numai patru ani. Unde se vor ține cursurile

Prințul George, cel de-al treilea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii după bunicul său, prințul Charles, și tatăl său, prințul William, va începe din luna septembrie școala în sud-vestul Londrei, deși va avea în acel moment doar patru ani, informează Reuters citată de Agerpres.

Anunțul în acest sens a venit vineri de la Palatul Kensington, reședința părinților săi, ducele și ducesa de Cambridge.

George va urma cursurile școlii particulare Thomas's Battersea. Această alegere nu respectă tradiția mai nouă a familiei regale britanice care își trimite copiii la Wetherby School din Notting Hill, școală ce a fost urmată atât de tatăl lui George, cât și de unchiul său, prințul Harry.

Această schimbare a tradiției este legată de decizia luată în luna ianuarie de prințul William și de soția sa, Kate, de a-și stabili familia la Londra, după ce ducele de Cambridge a hotărât să renunțe la serviciul său de pilot de salvare pe elicopter pentru a prelua din sarcinile oficiale pe care nu le mai poate duce la îndeplinire bunica sa, regina Elisabeta a II-a, ajunsă la vârsta de 90 de ani.

George și sora sa mai mică, Charlotte, au locuit inițial alături de părinți la Anmer Hall, pe proprietatea reginei de la Sandringham, în Norfolk, estul Angliei.

"Altețele lor regale sunt fericite că au găsit o școală unde au încredere că George își va începe cu succes educația", conform unui comunicat al Palatului Kensington.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...

Trei avioane F-16 cumpărate din Norvegia au ajuns în România

Trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat, astăzi, la Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu" de la...

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...
Ultima oră
Pe aceeași temă