22.8 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialRețetă de weekend: Colțunași moldovenești

Rețetă de weekend: Colțunași moldovenești

Colțunașii moldovenești sunt delicioși și ușor de preparat.  Ne bucurăm de ei calzi, cu moț de smântână și decor de ceapă verde și mărar.

Ingrediente

Aluat

– 3 ouă

– 600 g făină albă de grâu

– sare

– 200 ml apă

– 3 linguri ulei

Umplutură

– urdă și mărar: 300 g urdă, 3 ouă, sare, piper, mărar

– telemea și ceapă verde: 300 g telemea uscată, bine scursă, 2 ouă, sare, piper, ceapă verde

Pentru servire

– 100 g unt topit

– 200 ml smântână

– ceapă verde și mărar pentru decor

Mod de preparare

Frământăm un aluat simplu: într-un bol punem făina, ouăle, uleiul, sarea și jumătate din cantitatea de apă. Pe măsură ce frământăm, completăm cu apă așa încât să obținem un aluat elastic, ușor de modelat. Îl împărțim în 3-4 bile și îl lăsăm 10 minute deoparte, să se înmoaie.

Pregătim umplutura: urda o sfărâmăm și o amestecăm cu cele 3 ouă, mărarul tocat, cu sare și piper după cum ne e gustul. Telemeaua o dăm pe răzătoare și apoi completăm cu 2 ouă, ceapă verde tocată și piper.

Umplem colțunașii: întindem foaie subțire de aluat, cu o formă rotundă obținem cercuri de aluat și în mijloc așezăm umplutura. Lipim marginile umezindu-le puțin.

Într-o oală de 5 l, fierbem apă cu puțină sare și punem colțunașii cam 7 minute la foc potrivit. După ce au fiert, îi scurgem de apă și îi rostogolim prin unt topit să nu se lipească între ei, dar și pentru un plus de savoare.

Ne bucurăm de ei calzi, cu moț de smântână și decor de ceapă verde și mărar.

Camelia Căpitanu

www.facebook.com/capitaninbucatarie; www.capitaninbucatarie.ro

capitan@capitaninbucatarie.ro

Cele mai citite

Ce este foliculita, cum o tratăm și cum o putem preveni

Ce este foliculita? Foliculita este o afecțiune comună, în general benignă, a pielii în care foliculul de păr devine infectat/inflamat și formează o pustulă...

După toate celelalte probleme, companiile vor fi lovite și de greva la Registrul Comerțului

Greva la Registrul Comerțului este de natură să afecteze companiile din România, explică un articol publicat pe site-ul termene.ro. Sindicatul Angajaților din Oficiul Național al...

Echipamente agricole esențiale pentru o fermă

Echipamentele agricole sunt indispensabile pentru o activitate prosperă. Acestea sunt necesare pentru optimizarea proceselor, precum și pentru obținerea unor producții de calitate, indiferent că...
Ultima oră
Pe aceeași temă