12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialRețeta de weekend: Pavlova cu fructe de vară și sos de ciocolată

Rețeta de weekend: Pavlova cu fructe de vară și sos de ciocolată

Această prăjitură dă dependență! Este cam tot ce v-ați putea dori de la un desert și asta pentru că poate satisface toate gusturile. Dacă vă plac deserturile cu vanilie, o faceți cu cremă de vanilie, dacă vă plac cele cu ciocolată, o faceți cu sos de ciocolată, dacă vă plac cele cu fructe o faceți cu fructe și tot așa… combinațiile sunt infinite, recomandă Mihaela Sava, de la www.laprajiturela.ro.

Ingrediente

Pentru bezele:

  • 5 albușuri
  • 250 g zahăr
  • 2 lingurițe oțet
  • 2 lingurițe amidon
  • 1 praf de sare

Pentru toping:

  • 400 ml smântână pentru frișcă
  • 200 g ciocolată
  • 1 linguriță de zahăr pudră (opțional)
  • fructe la alegere
  • mentă pentru decor

Cum procedăm

Bezelele:

Amestecăm zahărul cu amidonul. Batem albușurile cu un praf de sare până se formează o spumă ușoară. Adăugăm treptat câte o lingură de zahăr (amestecat cu amidon). Atenție: adăugăm următoarea lingură doar când s-a topit zahărul adăugat anterior. Mixăm până obținem o spumă albă, lu­cioasă, care nu se desprinde de pe paletele mixerului/telului. Adăugăm oțetul, apoi mai mixăm câteva secunde. Pe o tavă, punem hârtie de copt. Distribuim câte 2 linguri de bezea în 6 locuri, apoi nivelăm ușor – avem grijă ca în mijlocul fiecarei bezele să facem o mică adâncitură – acolo vor sta frișca, sosul de ciocolată și fructele. Coacem la cuptorul preîncălzit la 130°C pentru 1 oră – 1 oră și 5 min. Dacă aveți cuptor cu gaz sau aragaz fără indicator de temperatură, setați cuptorul la temperatura cea mai joasă și coaceți bezeaua cu cuptorul deschis foarte puțin. După ce am copt bezeaua, o lăsăm să se răcească în cuptor.

Frișca și sosul de ciocolată:

Batem 200 ml de frișcă cu o linguriță de zahăr pudră (dacă folosim) și dăm la frigider. Într-un bol punem ciocolata mărunțită și restul de frișcă (200 ml), apoi punem pe baie de aburi până când se topește ciocolata. Amestecăm până obținem un sos lichid pe care îl lăsăm la răcit.

Pavlovele:

Punem pe fiecare bezea în parte o lingură de frișcă, sos de ciocolată și fructe la alegere. Decorăm cu frunze de mentă.

Cele mai citite

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă