14.4 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialRețetă de weekend: Sărmăluţe în foi de ştevie

Rețetă de weekend: Sărmăluţe în foi de ştevie

La începutul primăverii, când avem la dispoziţie atâtea zarzavaturi, chiar şi tradiţionalele sărmăluţe se pot face mai sănătos, cu multe legume. Pentru împachetarea lor, Anne a ales ştevia copilăriei. Sărmăluţele îi sunt o amintire dragă din copilărie, ne spune ea, atunci când bunica ei le gătea.

„Mi-era drag să o văd cum le pregăteşte cu migală, iar simplul gând mă face să simt mirosul care inunda bucătăria în timp ce oala de lut era pe soba cu lemne.“

Ingrediente:

– 5 legături ştevie

– o ceapă medie

–  ½ kg ciuperci

–  un morcov

–  un ardei gras roşu

–  2 căni orez

– o legătură mărar

– suc de roşii

Mod de preparare:

Se opăresc frunzele de ştevie. Ceapa şi ciupercile se călesc împreună, iar totul se amestecă cu morcovul ras, ardeiul tăiat cubuleţe mici, orezul şi, opţional, se adaugă mărar verde. Se împachetează în frunze de ştevie la fel ca la sarmalele tradiţionale. Se pun la cuptor în sucul de roşii pentru o oră. Se servesc cu smântână.

Preparat special pentru proiectul Vinul.Ro „Gastronomie românească de secol XXI“.

Anne Hartung, www.lolasbox.com

Cele mai citite

Zgonea (ANCOM): Sectorul de poştă şi curierat ar putea ajunge la o cifră de afaceri de un miliard de euro

Sectorul de poştă şi curierat este în plină dezvoltare şi ar putea ajunge la o cifră de afaceri de un miliard de euro în...

Traficul rutier restricționat în Pasajul Unirii din Capitală. Un motociclist a intrat în peretele pasajului

Traficul rutier este restricţionat marţi seară în Pasajul Unirii din Capitală, pe sensul de mers către bd. Mărăşeşti, după ce un motociclist a intrat...

Premierul României, mesaj de Ziua Unirii cu Basarabia: “Istoria secolului trecut ne-a croit din nou destine diferite”

Premierul Marcel Ciolacu a transmis un mesaj cu prilejul Zilei Unirii Basarabiei cu România, 27 martie, mesaj în care afirmă că "Istoria secolului trecut...
Ultima oră
Pe aceeași temă