10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialSupă-cremă de dovleac copt

Supă-cremă de dovleac copt

INGREDIENTE:

– 1,5 kg dovleac
– 2 morcovi
– 1 ceapă
– ulei de măsline
– sare
– fulgi de chili 
(după gust)
-1/2 linguriță turmeric
– 1/2 linguriță scorțișoară (opțional)
– semințele de la 
2 păstăi de cardamom (opțional)
– 1 l apă sau stoc 
de legume
– 500 ml lapte 
vegetal sau smântână 
lichidă 

TOPPING: semințe de dovleac, fulgi de migdale, brânză feta, bacon crocant, crutoane

MOD DE PREPARARE:Am preîncălzit cuptorul la 180 de grade.

Dovleacul curățat de coajă și tăiat cuburi l-am pus într-o tavă tapetată cu hârtie de copt împreună cu morcovul tăiat rondele, ceapa feliată și condimentele.

Am stropit cu 2 linguri ulei de măsline și am introdus tava în cuptor pentru apro­ximativ 1 oră. 

Când legumele au fost gata, le-am transferat într-o oală și am adăugat apa filtrată, apoi am trecut cu blenderul vertical până când am început să obțin o consistență cremoasă. Am adăugat laptele în reprize și am continuat să amestec până când supa a devenit fină.  Am servit supa caldă, fiecare cu topping la alegere.    

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă