17.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialCum influențează lecțiile de muzică dezvoltarea copiilor și tinerilor

Cum influențează lecțiile de muzică dezvoltarea copiilor și tinerilor

A învăța să cânți la un instrument, fie că ești copil sau tânăr, ajută la dezvoltatea abilităților motrice, precum și a maturității comportamentale și emoționale, lucru foarte important, în special pentru cei mici.

Muzica dezvoltă capacitatea de memorare

Elevii de la școli și licee de muzică au arătat semne de îmbunătățire ale memoriei. Aceasta este o calitate importantă pentru tineri, pentru a avea realizări academice.

Muzica îmbunătățește capacitatea de a raționa

Este dovedit că tinerii și copiii care fac  muzică au abilități de învățare mai ridicate.

Muzica îmbunătățește capacitatea de management al timpului și abilitățile organizatorice

Copiii și tinerii  trebuie să se organizeze pentru a ajunge la cursuri și repetiții de trupă, deci să-și aranjeze orarul pentru a pregăti cântecele pentru lecții. De asemenea, trebuie să-și aducă aminte să aducă echipamentul necesar la lecții și la orele de trupă. Acest lucru ajută copilul în a-și dezvolta abilități de bază pentru viață.

Muzica dezvoltă abilitățile de lucru în echipă

Muzica îmbunătățește abilitățile de lucru în echipă ale unui copil, mai ales când acesta este membru al unei trupe sau al altui tip de ansamblu. Ca în orice altă activitate de echipă, fiecare membru are un rol de jucat. Toți membrii sunt importanți și trebuie să învețe să lucreze într-o echipă.

Muzica este matematică

Muzica este bazată ritmic pe subdiviziunile timpului în fracțiuni, pe care copiii trebuie să le execute instantaneu în timp ce cântă la instrumentul lor. Acest lucru dezvoltă abilitățile lor matematice.

Muzica este o limbă străină

Majoritatea termenilor muzicali folosiți de-a lungul unei piese muzicale sunt ori italienești, nemțești sau franțuzești. Notațiile muzicale sunt o formă foarte dezvoltată de stenografie care folosește simboluri pentru a reprezenta idei. Astfel, se crede că muzica este cea mai completă și universală limbă.

Muzica este istorie

Muzica reflectă, de obicei, mediul și timpul creației. Copiii învață o varietate de tipuri de muzică, incluzând cântece folk și cântece din culturi și timpuri variate.

Muzica este educație fizică

Pentru a învăța să cânți la un intrument este necesară coordonarea degetelor, mâinilor, brațelor, obrajilor și mușchilor faciali în afara controlului extraordinar al diafragmei, spatelui, stomacului și mușchilor pieptului. Toate acestea conduc la o dezvoltare a abilităților atletice.

Alte beneficii asupra sănătății

A învăța să cânți la un instrument de suflat poate ajuta la problemele respiratorii, cum ar fi astmul, deoarece se dezvoltă plămânii în momentul în care înveți să cânți la aceste tipuri de instrumente. Arealul de terapie muzicală este vast. Este suficient să spunem că sunt beneficii notabile pentru multe probleme de sănătate.

Alte beneficii includ: dezvoltarea expresiei de sine, a inteligenței emoționale și a responsabilității, dezvoltarea disciplinei, mândriei, concentrării și comunicării sociale, precum și dezvoltarea coordonării fizice și abilităților de soluționare a problemelor.

Unde poți învăța să cânți la un instrument în București

Școala de Muzică Boem Club, cea mai mare scoală privată din țară, cu trei sedii în trei zone importante din Capitală, și o echipă de peste 35 de profesori absolvenți de Conservator, te așteaptă indiferent de vârstă și nivelul de cunoștințe muzicale, de luni până duminică, să intri în atmosfera boemă și să înveți să cânți cu vocea sau la unul dintre urmatoarele instrumente: pian, vioară, chitară, violoncel, tobe, saxofon. Tot de aici poți închiria instrumente muzicale și achiziționa piane acustice la prețuri avantajoase.

 

 

 

Cele mai citite

CSM amână soluţionarea cererii de suspendare din funcţie a judecătoarei din dosarul în care este implicat Vlad Pascu

Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a amânat, miercuri, pentru data de 24 aprilie, soluţionarea propunerii Inspecţiei Judiciare de...

Dacă luptătorii împotriva cancerului sunt antrenați, de ce luptătorii împotriva propagandei sunt uciși?

Dacă limfocitele T-Helper pot fi antrenate în laborator pentru a lupta împotriva cancerului, de ce nu ar exista un factor imun și contra propagandei,...

Jens Stoltenberg: România are un rol esențial în apărarea flancului estic al NATO

România este esențială pentru apărarea flancului estic al NATO, a spus Jens Stoltenberg, șeful NATO, după discuția avută marți cu președintele Klaus Iohannis, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă