Festivalul Spotlight. Clădiri emblematice, puse în lumină prin proiecţii speciale

de Maria Capelos

Festivalul Spotlight. Clădiri emblematice, puse în lumină prin proiecţii speciale

Festivalul Internaţional al Luminii – Spot-light, organizat de -ArCuB, revine cu o nouă ediţie. În fiecare zi, de la ora 20.30 la 23.00, Calea Victoriei devine pietonală între Muzeul Naţional de Artă al României şi Splaiul Independenţei, unde peste 20 de instalaţii, proiecţii şi sesiuni de video-mapping transformă zona într-un gigant spaţiu expoziţional.

Evenimentul – care a beneficiat la ediţia din 2016 de peste 200.000 de participanţi – debutează joi, 20 aprilie, în Piaţa George Enescu, la ora 20.30, cu Phoenix Fire Dancers, un spectacol de lumină al companiei austriece -Phoenix. 

Printre noutăţile ediţiei din 2017, „Art Safari“ este prezent cu reproduceri după Ştefan Luchian, ce vor putea fi admirate pe clădirea Grand Hôtel du Boulevard. O altă premieră e reprezentată de cei de la MotionLab, nominalizaţi anul trecut în competiţia celui mai mare festival al luminii din lume, „The Circle of Light Festival“. 

Video-mapping pe Cercul Militar

Mobius Gallery va expune o instalaţie de artă în Piaţa Naţiunile Unite, iar muzicianul şi artistul vizual Tom Brânduţ este inclus în festival cu două instalaţii multimedia, create de Sylenz Media. Portofoliul celei de-a treia ediţii a Festivalului Spotlight este completat de artişti din Germania, Ungaria, Slovacia, Finlanda, Cehia, Polonia, Franţa şi Austria. Dintre artiştii români prezenţi în festival mai amintim Mindscape şi Les Ateliers Nomad. 

Nu va lipsi deja celebrul video-mapping pe Cercul Militar, un hotspot al primelor două ediţii de festival. Spot-light schimbă complet, şi în acest an, faţada Hotelului Novotel, iar clădirea Loteriei Naţionale de pe Calea Victoriei este pentru prima dată pusă în valoare printr-un video-mapping tematic. De la Biblioteca Centrală Universitară la Muzeul Naţional de Artă al României sau Palatul Telefoanelor, peste opt clădiri emblematice din Bucureşti vor fi puse într-o nouă lumină, iar instalaţiile de artă premiate la festivalurile de profil din lume vor fi completate cu proiecte prezentate în premieră, flashmob-uri şi set-uri DJ.   

Comentarii

Doresc sa vad site-ul intreg
© 2006 - 2017 - Toate drepturile rezervate