7.6 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialUn sejur de 1 Mai în Mamaia, cât un salariu mediu pe...

Un sejur de 1 Mai în Mamaia, cât un salariu mediu pe economie

Trei nopți de cazare la un hotel de trei stele costă circa 800 de lei, în timp ce salariul minim este de 724 de lei.

Hotelierii de pe litoral sunt optimiști și spun că pentru vacanţa de 1 Mai preţurile pornesc de la 60 lei/persoană/noapte la hotelurile de 3 stele, de la 100 lei/persoană/noapte la hotelurile de 4 stele şi de la 229 lei/persoană/noapte la hotelurile de 5 stele, în funcţie de serviciile pe care le oferă fiecare unitate de cazare. Este vorba însă de prețuri minime.

În realitate, vorbim despre sume mai mari. Am făcut un calcul la unul dintre hotelurile mari de patru stele din Mamaia. Cazarea pentru 3 nopți, cu intrare pe 30 aprilie și ieșire pe 3 mai, costă 1.697 de lei. Vorbim despre o cameră de două persoane – de fapt, despre cea mai ieftină cameră dublă din hotel. Dacă sunteți romantici și vreți să aveți vedere la mare, nu la parcare, veți fi nevoiți să plătiți de la 2.018 lei în sus. În toate sumele acestea este inclus prânzul. La prețul minim, de 1.697 de lei, vorbim însă de o sumă de 282 de lei/persoană/noapte, deci mult peste cei 100 de lei anunțați de Asociația Litoral Delta Dunării.

Am făcut un calcul și pentru un hotel de 3 stele, în aceleași condiții ca mai sus. Suma totală de plată: 802 lei, deci 133 de lei de persoană pe noapte. În cazul acesta însă aveți numai micul dejun inclus. Se observă, de asemenea, o diferență mare față de cei 60 de lei anunțați de hotelieri. La aceste sume se mai adaugă transportul și banii necesari pentru cină  și alte distracții, iar aici bugetul nu are limite.

S-au vândut 20% din pachete

“La momentul de faţă s-au vândut deja 20% din pachetele speciale pentru această ocazie, iar până la 31 martie estimăm că se vor vinde 50%. Faţă de anul trecut, vânzările au crescut cu 20%“, a precizat Corina Martin, președintele Asociației Litoral-Delta Dunării.

Aceasta a precizat că și în acest an se vor organiza evenimente devenite deja tradiționale, precum Parada Litoralului Românesc şi spectacolele de deschidere de sezon.

Sunt așteptați și turiști străini

În ceea ce privește sezonul estival propriu-zis, în acest an sunt așteptați mai mulți turiști străini.

„Sosirile de turişti străini în sezonul 2015 arată promiţător, datorită campaniilor de promovare intensă în rândul pieţelor de turişti moldoveni şi israelieni. Piaţa de turişti din Republica Moldova este o piaţă strategică şi cu potenţial pentru România, inclusiv pentru Mamaia şi Litoralul Românesc. De 2-3 ani ne promovăm intens în cadrul acestei pieţe şi organizăm info-tripuri cu agenţi de turism şi presă din Moldova pe litoral, astfel încât turiştii moldoveni să opteze pentru a-şi petrece vacanţele pe litoralul românesc în loc de Ucraina, Bulgaria, Grecia sau Turcia. De asemenea, pregătim o campanie de promovare pe radio în Israel, pentru a susţine şi promova vânzările pe cele două zboruri charter pe săptămână care vor aduce în jur de 3.000 de turişti israelieni la Mamaia în sezonul estival 2015“, a spus Corina Martin.

Cum se cheltuie banii de promovare

ALDD colectează circa 250.000 de euro anual de la persoanele juridice din Mamaia și satul de vacanță, dar și de la proprietarii de locuințe. O parte din bani sunt folosiți pentru participarea la târgurile din străinătate, participare care, speră reprezentanții asociației, se va traduce prin mai mulți turiști în stațiune. „ALDD se află chiar în acest moment la târgul de turism de la Berlin, urmând ca în perioada 5-8 martie să fim prezenţi şi la Chişinău, iar în perioada imediat următoare vom participa la Târgul de Turism al României, de la Bucureşti (12-15 martie) şi la târgurile regionale organizate de ANAT la Timişoara (20-22 martie), Braşov (27-29 martie) şi Iaşi (27-29 martie). La Chişinău mergem cu Show-ul Mamaia Style, aşa cum am mers şi la Londra şi Tel Aviv, unde ne-am remarcat cu adevărat.

Aşadar, vom fi prezenţi în standul de la Chişinău cu un grup de 12 animatori, îmbrăcaţi în ţinute tradiţionale de modă, care vor face senzaţie în cadrul târgului şi vor introduce turiştii moldoveni în atmosfera de Carnaval Mamaia“, a mai spus Corina Martin. Aceasta recunoaște însă că, și în această vară, turiştii români sunt cei aşteptaţi în număr mare pe litoral anul acesta.    

 

Cele mai citite

ANRE: România poate avea până la 200.000 de prosumatori la finele anului

Aproximativ 200.000 de prosumatori vor fi la finalul acestui an dacă se menţine ritmul actual de creştere, de 4.000-5.000 de prosumatori pe lună, ceea...

Camere video în școli pentru siguranța elevilor

Ligia Deca, ministrul Educației, susține că utilizarea camerelor video în școli va garanta siguranța elevilor. De altfel, instituțiile abilitate și persoanele autorizate vor avea...

Anunțul făcut de Roxana Nemeș. “Nu există altă soluție!”

Roxana Nemeș, artistă și fostă concurentă Survivor All Stars, a vorbit despre operație de endometrioză, boala care poate duce la infertilitate, despre durerile pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă