Workshop pentru actorii în căutarea unei cariere internaționale, cu directorul de casting care a lucrat cu Cate Blanchett și Colin Farrell

de Eliza Avram

Workshop pentru actorii în căutarea unei cariere internaționale, cu directorul de casting care a lucrat cu Cate Blanchett și Colin Farrell

Nominalizat de trei ori la premiile Primetime Emmy, Frank Moiselle participă în data de 21 octombrie, la ora 11.00, la cea de-a doua ediție Managing Talents, eveniment organizat de Les films de Cannes à Bucarest.

La eveniment participă, de asemenea, regizorii Radu Muntean și Cristian Mungiu și actorii  Nahuel Perez Biscayar, Dylan Smith, Valentina Lodovini și Vlad Ivanov.

Prin acest workshop, actorii debutanți sau consacrați, indiferent de vârstă, sunt sprijiniți în dezvoltarea profesională prin punerea în contact cu directori de casting renumiți în întreaga lume. Actorii interesați se pot înscrie până în data de 8 octombrie.

Managing Talents îi aduce la București, anul acesta, pe unii dintre cei mai activi directori de casting ai momentului: Frank Moiselle (Irlanda), Vicki Thomson și Victor Jenkins (Marea Britanie), Nathalie Cheron (Franța), Elizaveta Shmakova (Rusia) și Richard Cook (Irlanda).

Nominalizat de trei ori la premiile Primetime Emmy, Frank Moiselle a colaborat cu regizori renumiți precum Jim Sheridan, Joel Schumacher, Gillies MacKinnon și Neil Jordan și a lucrat pentru numeroase seriale de televiziune, printre care Ballykissangel, Tudors, Borgias și Vikings.

Vicki Thomson (Marea Britanie) a lucrat pentru numeroase producții TV multi-premiate, precum Broadchurch, Humans, Grantchester, Brief Encounters, The Last Kingdom, Episodes, iar  Victor Jenkins (Victor Jenkins Casting Ltd.) a lucrat pentru producțiile epice Troy și Alexander, fiind nominalizat la premiile Artios alături de Kelly Valentine (VHJ Casting).

Nathalie Cheron lucrează pentru producții franceze și europene, colaborând cu unii dintre cei mai renumiți regizori europeni – Luc Besson, Olivier Assayas, Guillaume Gallienne, Frédéric Auburtin – și americani – Robert Altman, Norman Jewison, Danny Huston, Des McAnuff și Doug Liman.

Elizaveta Shmakova și-a început cariera la Academia de Balet Vaganova, devenind curator pentru Teatrul Balșoi din Moscova și Teatrul Mariinsky din Sankt Peters-burg. Din 2002 este director de casting pentru Studio Slon, unde lucrează la producții rusești și internaționale.

Dialog pentru carieră

Actorii care vor intra în dialog cu participanții la Managing Talents sunt Nahuel Perez Biscayar (protagonistul 120 battements par minute, în regia lui Robin Campillo, film premiat cu Grand Prix – Cannes 2017), Dylan Smith (cunoscut pentru rolurile din 300, Total Recall, The Mummy), Valentina Lodovini (premiată pentru rolul Mariei din filmul Benvenuti al sud, în regia lui Luca Miniero) și  Vlad Ivanov (unul dintre cei mai populari actori români ai momentului, cunoscut pentru rolurile din 4 luni, 3 -săptămâni şi 2 zile – r. Cristian Mungiu, Poliţist, adjectiv – r. Corneliu Porumboiu, Poziţia copilului – r. Călin Peter Netzer – și Câini – r. Bogdan Mirică).

Radu Muntean (Hârtia va fi albastră, Un etaj mai jos) și Cristian Mungiu (4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile, După Dealuri, Bacalaureat) sunt cei doi regizori care vor susține cea de-a doua parte a workshop-ului din 21 octombrie.

Cum se poate participa

Actorii interesați sunt invitați să realizeze o înregistrare video (self-tape) în engleză, franceză sau rusă (pe un text propus în pagina evenimentului) și să creeze link-uri de acces online către acest self tape și fișa lor din baza de date a unei agenții de casting – fișa conținând obligatoriu fotografii recente. Opțional, pot completa aplicația furnizând link-uri de acces online către un film de prezentare (reel), precum și către secvențe din filmele în care au jucat.

Înscrierile se pot face până pe 8 octombrie. Toți participanții înscriși la workshop vor fi înregistrați automat în bazele de date ale directorilor de casting invitați la București.

Directorii de casting și organizatorii vor viziona self--tape-urile celor înscriși la workshop și, pe baza lor, directorii de casting vor selecționa circa 30 de actori care vor avea șansa unei întâlniri individuale cu aceștia în zilele de vineri, 20 octombrie și, respectiv, duminică, 22 octombrie.

Comentarii

Doresc sa vad site-ul intreg
© 2006 - 2017 - Toate drepturile rezervate