10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăGDPR5 sfaturi utile pentru schimbarea domiciliului (P)

5 sfaturi utile pentru schimbarea domiciliului (P)

Schimbarea domiciliului este unul dintre cele mai stresante momente din viața unei persoane. De la procesul decăutare a unei noi locuințe, până la grijile pe care ni le facem când tansportăm obiectele dragi, întreaga experiență reprezintă un adevărat calvar. Atunci nu este de mirare că mulți oameni ar accepta să facă orice compromis pentru a scurta procesul. Totuși, fără o informare corectă și ajutor profesionist, riscăm să prelungim suferința în loc să o scurtăm. Acestea sunt câteva elemente cheie de care trebuie să țineți cont atunci când vă mutați.

Alegerea locuinței

O locuință este o investiție pe termen lung, care ar trebui aleasă cu grijă. În timpul procesului de decizie, este important să țineți cont nu doar de nevoile voastre actuale, ci și de cele care ar putea apărea peste câțiva ani. De exemplu, un apartament cu 2 camere poate fi potrivit pentru un cuplu proaspăt căsătorit, dar nu va fi suficient de mare atunci când va apărea și un copil. Principalele criterii de care trebuie să țineți cont în momentul alegerii unei locuințe sunt plasarea în relație cu centrul orașului, suprafața locuibilă, spațiul de parcare, facilitățile și stațiile de transport în comun din zonă.

Împachetarea lucrurilor

Înainte să începi să împachetezi ceva, fă un inventar al tuturor pieselor de mobilier, aparatelor electrice și alte obiecte pe care vrei să le muți. Împarte apoi lucrurile în funcție de camera în care vor fi instalate, importanță, gretutate și fragilitate. Sună o companie de transport mobilă pentru a muta lucrurile pe care nu le poți căra tu cu mașina personală. Unele companii pun la dispoziția clienților inclusiv servicii de demontare/montare mobilă și împachetare perofesionistă pentru a vă transporta lucrurile în siguranță deplină.

Schimbați încuietorile

În cazul în care sunteți proprietarii noii locuințe, primul lucru pe care ar trebui să-l faceți este schimbarea încuietorilor exterioare și interioare. În felul acestea asigurați securitatea noului vostru cămin. Foștii proprietari sau agenți imobiliari s-ar putea să fi păstrat cheile casei care este acum a voastră.

Testează senzorii de fum și gaz, etc.

Testați alarmele de fum, senzorul de gaz, etc. imediat după mutare pentru a evita surprizele neplăcute mai târziu. Principala funcție pe care locuința voastră ar trebui să o îndeplinească este securitatea, așa că este mai bine să fiți precauți decât să vă pară rău. Ar fi o idee bună să verificați și panoul electric pentru a vedea dacă siguranțele trebuie schimbate.

Revopsiți camerele

Înainte să începeți să despachetați ar trebui faceți curățenie generală, mai ales dacă locuința a fost neocupată o perioadă lungă de timp. Este indicat să revopsiți pereții. Vopseaua veche poate ascunde igrasie sau poate fi îmbâcsită de praf, care dăunează sănătății.

Cele mai citite

Jack Grealish ar putea ajunge alături de Horațiu Moldovan! Atletico a pus ochii pe englez

În vârstă de 28 de ani, Jack Grealish își dorește să părăsească Manchester City la finalul acestui sezon. Cunoscut pentru talentul său în atac,...

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...

Președintele clubului Rapid, Daniel Niculae, urmărit penal! Acuzațiile care i se aduc

Preşedintele clubului Rapid, Daniel Niculae, a fost pus sub acuzare de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pentru că l-a plătit şi ajutat...
Ultima oră
Pe aceeași temă