10 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăGDPR9 trucuri sa iti impachetezi bagajul eficient pentru urmatoarea excursie (P)

9 trucuri sa iti impachetezi bagajul eficient pentru urmatoarea excursie (P)

Orice om are nevoie de un reminder, atunci cand calatoreste, cu privire la lucrurile cele mai importante, dar si cele mai putin neimportante, pe care trebuie sa le aiba in bagajul de calatorie. Fie ca alegi sa le pui intr-o lista intocmita chiar de tine, fie ca alegi sa pui numeroase notite pe desktopul calculatorului, orice sursa este buna pentru a scana si, in acelasi timp, nu pierde din vedere lucrurile de care ai nevoie pentru o vacanta perfecta. Nu cred ca vrei sa ajungi la aeroport fara acte sau sa te opreasca la poarta pentru lucruri nepermise in aeroport?

Reteta pentru un bagaj complet

  1. Prima regula este sa iti faci o lista cu lucrurile impachetate, sau sa o folosesti chiar pe asta

Ingrijorat ca ai putea sa omiti ceva si sa lasi, din neatentie, pe acasa un lucru important? Pasaport? Verificat! Pasta de dinti? Verificat! Ursuletul de plus preferat? Verificat! Ai sase ore la dispozitie sa te distrezi cu impachetatul. Pentru asta, mai ai nevoie de putina rabdare si de putina indrumare din partea unor calatori cu experienta in impachetatul lucrurilor.

Cum sa iti impachetezi hainele:

  1. Evita petele

Asa-i ca ti s-a intamplat sa iti impachetezi, acasa, hainele curate, si cand sa ajungi la destinatie sa ti le gasesti cu pete? Nu o sa mai ai aceasta problema vreodata, daca stii cum sa iti impachetezi lucrurile. In primul rand, asigura-te ca iti impachetezi hainele colorate in interior, si, in al doilea rand, ca iti protejezi hainele de talpa incaltamintei, punandu-le pe cele din urma intr-o capa de dus.

  1. Ruleaza hainele in loc sa le impaturi

Cea mai eficienta metoda de imachetat hainele este, de fapt, sa le rulezi. Doua avantaje din aceasta perspectiva. 1. Vei ramane cu mai mult spatiu. 2. Nu vei ajunge la destinatie cu haine sifonate si pline de cute.

  1. Umple fiecare loc liber

Ideea este sa nu ai cat mai mult spatiu liber, ci sa ocupi cat mai mult din acesta cu lucruri utile si primordiale intr-o vacanta. Astfel, pentru spatiile libere dintre haine, poti indesa lenjeria intima, sosetele si alte obiecte de mici dimensiuni. De asemenea, un alt truc este sa te folosesti si de spatiul din incaltaminte.

  1. Improspateaza-ti hainele

Probabil ca te gandesti cum poti face asta, daca hainele tale vor sta inchise pe toata durata drumului pana la destinatie. Pentru ca acestea stau intr-un spatiu inchis, ideal este sa introduci un odorizant de haine saau chiar sapunele aromate.

Cum sa ambalezi gadget-urile:

  1. Pungi cu fermoar

Cum impachetezi, in mod obisnuit, electronicele, telefoanele mobile, cablurile, astfel incat sa nu iti sune la poarta de la aeroport? Le impachetezi ca restul lucrurilor? Ei bine, daca vrei sa fii super organizat, atunci pune-le in pungi cu fermoar. Incarcator de telefon, de aparat foto, adaptoare, casti – si poti, desigur, sa le folosesti si pentru alte lucruri, precum cheile de la masina, de la casa sau tichete de parcare, medicamente si alte accesorii, usor de pierdut.

Cum sa impachetezi produsele de machiaj:

  1. Vata

Acest truc este special pentru domnisoare. Pentru a evita stricarea pudrei sau fardurilor de machiaj, din cauza cazaturilor pe care le suporta bagajul tau, indicat este sa amplasezi vata intre capac si produs.

Cum sa impachetezi cartile:

  1. Nu este nevoie sa aduci intreaga biblioteca

Vacantele sunt mai frumoase atunci cand sunt asezonate cu o serie de lecturi. Iar pentru a economis spatiu, si, mai ales, a reduce greutatea bagajului tau, mai eficient este e-book reader. Trebuie doar sa descarci cartile tale preferate si poti lectura oriunde, oricand.

Cum sa eviti taxele de extra-bagaj:

  1. Cantareste-ti bagajul

Probabil ca nu este o noutate cu privire la cantarirea bagajului inainte de a te porni spre aeroport. Dar cum socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ, cel mai bine este, pentru a nu fi nevoit sa platesti taxele de aeroport pentru un supra-kilograme, sa iti achizitionezi un cantar precis si, eventual, sa iti pastrezi 1-3 kilograme pentru suveniruri.

Cele mai citite

“Cătălin Cîrstoiu trebuie să iasă în spațiul public și să explice toate aceste acuzații”, declară liderul PSD, Marcel Ciolacu

"Domnul Cătălin Cîrstoiu trebuie să iasă în spațiul public, în fața presei, și să explice toate aceste acuzații", a declarat liderul PSD, premierul Marcel...

Elevi de la Colegiul de Informatică din București au câștigat Marele Premiu la concursul internațional NASA

O echipă formată din elevi de la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București a câștigat Marele Premiu la Concursul Internațional „National Space Society”. În...

Revolut lansează, în premieră globală, în România, refinanțarea creditelor

Revolut, banca digitală cu 3,5 milioane de clienți retail în România și peste 40 de milioane de clienți la nivel global, a anunțat astăzi...
Ultima oră
Pe aceeași temă