15.7 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăGDPRAmenajarea baii, tips and tricks. Ce trebuie si ce nu trebuie facut...

Amenajarea baii, tips and tricks. Ce trebuie si ce nu trebuie facut pentru o baie perfecta?

Pentru foarte multi oameni, baia este un loc de refugiu. Dusul fierbinte din fiecare seara este sursa perfecta pentru relaxare iar oglinda poate sa fie instrumentul ideal pentru contemplarea asupra propriei persoane. Evident, este si un spatiu practic, ce deserveste nevoile fiziologice.

In foarte multe case, importanta baii nu este una foarte mare, amenajarea fiind standard, chiar monotona. Cei ce isi doresc altceva de la aceasta incapere insa, pot descoperi cu uimire ca exista foarte multe idei de amenajari inedite, pe care le pot pune in practica in functie de buget si in functie de preferinte. Pana sa ajunga la asta insa, trebuie sa isi insuseasca o serie de reguli de amenajare si sa aiba o serie de informatii la indemana.

Tips and tricks care vor contribui la amenajare

1) Masurarea baii! Dimensiunile pot decide bugetul ce urmeaza a fi cheltuit si in acelasi timp, pot oferi informatii extrem de importante despre modul in care poate sa fie amenajat acest spatiu. Pentru o baie mica, spre exemplu, clasicul alb si pereti plini de oglinzi, pot sa reprezinte amenajarea ideala. Daca spatiul este generos, pate fi incercata si eleganta oferita de o gresie inchisa la culoare sau chiar de mobilier negru.

2) Pozitia toaletei, un element esential. Orice baie are un vas de WC, insa pentru o amenajare inteligenta, acesta trebuie sa aiba o anumita pozitie. Regula principala este simpla: nu trebuie sa se vada in momentul in care usa este deschisa. Acesta trebuie sa fie pozitionat dupa usa sau intr-un spatiu ceva mai ascuns, in asa fel incat atunci cand usa baii este deschisa sa nu fie eroul principal din peisaj.

3) Lumina poate sa ofere senzatia de spatiu. De cele mai multe ori, baile nu sunt generoase in spatiu, oricat de mult am dori asta. Mai mult, foarte multe bai din apartamentele romanesti nu dispun de geamuri pentru o iluminare naturala corecta. Tocmai de aceea, cat mai multe neoane pot sa dea senzatia de spatiu, alaturi de oglinzi. Pentru o eleganta sporita, luminile pot sa vina la pachet cu corpuri decorative, in pas cu moda.

4) Micile detalii fac diferenta! Sunt foarte multe detalii marunte, care pot avea un impact major asupra experientei din baie. Inaltimea vasului de WC, inaltimea chiuvetei, marimea si forma cazii sau locul unde este pusa oglinda, toate pot sa contribuie la eficienta intregii incaperi. Inaltimea chiuvetei, spre exemplu, trebuie sa fie aleasa in functie de inaltimea celor care o vor utiliza. Aceasta trebuie sa ajunga pana la braul celei mai inalte persoane din casa.

5) Chiuveta de colt poate sa economiseasca spatiu. Ne focusam tot pe baile mici, deoarece cele mari dispun de mult mai mule optiuni. Pentru acestea, o chiuveta de colt poate sa fie o solutie extrem de inteligenta. De asemenea, se poate obtine foarte mult spatiu printr-o cabina de dus, in locul clasicei cazi. In ultima vreme, cabinele de dus sunt din ce in ce mai interesante, fiind dotate cu o multime de functii de relaxare, asadar, decizia nu va fi regretata.

Daca inspiratia nu ajuta, poate ajuta multitudinea de poze pe care le gasim pe internet. Fara doar si poate, internetul este o sursa excelenta pentru amenajari perfecte.

Cele mai citite

BEC a respins candidaturile Partidului Diaspora Unită și a independentului Paul Octavian Jurma

Biroul Electoral Central(BEC) a respins, marţi, lista candidaturilor propuse de Partidul Diaspora Unită la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul...

SUA va ajuta prudent Ucraina și Israelul

Noile proiecte de ajutor american pentru Ucraina şi Israel, anunţate luni de şeful republican al Camerei Reprezentanţilor, vor fi utile celor două ţări, a...

BEC a respins candidaturile Partidului Diaspora Unită și a independentului Paul Octavian Jurma

Biroul Electoral Central(BEC) a respins, marţi, lista candidaturilor propuse de Partidul Diaspora Unită la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul...
Ultima oră
Pe aceeași temă