13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăGDPRCare sunt alimentele ideale pentru detoxifierea organismului

Care sunt alimentele ideale pentru detoxifierea organismului

In procesul de detoxifiere a organismului trebuie sa acordam atentie mai multor aspecte pentru a primi garantia ca aceasta cura va fi una incununata cu succes – asadar ca ne va ajuta sa ne purificam corpul, sa il scapam de toxinele care se acumuleaza odata cu trecerea timpului datorita poluarii la care suntem expusi zilnic si nu numai.

De ce noi recomandam sa se urmeze in mod regulat o astfel de cura? Pentru ca detoxifierea ajuta in curatarea organismului de toxine, imbunatateste starea de sanatate si intareste sistemul imunitar, ne face sa fim mai energici si cu chef de viata, usureaza activitatea organelor de eliminare, imbunatateste aspectul pielii (pe termen lung ne ajuta sa luptam impotriva acneei si chiar sa amelioram psoriazisul), face sa dispara mirosurile corporale neplacute si favorizeaza pierderea in greutate (fiind chiar recomand sa ne detoxifiem organismul inainte de a incepe o cura de slabire, deoarece vom grabi procesul pierderii kilogramelor in plus).

Iata asadar cat de multe avantaje primim daca alegem sa urmam un proces de detoxifiere. Care sunt insa alimentele ideale la care sa apelam in aceasta perioada? Ce putem face pentru ca rezultatele sa fie unele vizibile cat mai rapid si de durata? Aceste aspecte le vom aborda in randurile care urmeaza.

In mod normal o cura de detoxifiere tine 1, 3, 7 sau 10 zile, dar ea se poate intinde si pe mai multe saptamani sau in unele cazuri chiar luni. In aceasta perioada sunt cateva reguli care trebuie respectate astfel incat procesul sa se incheie cu succes, iar organismul nostru sa fie curatat complet.

Pentru inceput, trebuie sa stii ca este bine sa incerci, macar in aceste zile, sa iti schimbi stilul de viata in unul mult mai sanatos. Asadar, este de preferat sa fii mult mai activ din punct de vedere fizic. Nu, nu trebuie neaparat sa mergi la sala, dar macar incearca sa faci 15-30 de minute de exercitii in fiecare zi ori plimbari mai lungi prin parc. O sa resimti efectele chiar din primele zile, iar in acest lucru vei arde si mai multe calorii, ideal in cazul in care vrei ca printre altele sa mai si slabesti. Incearca si sa dormi suficient, astfel incat corpul tau sa se odihneasca si sa se recupereze (deci fara nopti albe).

In al doilea rand, este nevoie sa consumi foarte multe lichide, iar aici baza o reprezinta apa. Cel putin 2 sau 3 litri de apa pe zi sunt absolut necesari, alaturi de ceaiuri sau sucuri proaspete din fructe ori legume (100% naturale). Incearca sa variezi cat mai mult, pentru a surprinde in fiecare zi corpul tau. Ideal este ca pe durata detoxifierii sa creasca mult aportul de fibre. Se va evita consumul de alcool, cafea ori bauturi carbogazoase, deoarece ele nu ne aduc niciun beneficiu si chiar ne pot pune in pericol serios sanatatea.

In ceea ce priveste partea de alimentatie, aici trebuie sa ai in vedere faptul ca este necesar sa ii oferi corpului tau toate substantele nutritive de care are nevoie pentru a functiona in parametri normali. Alimentatia va cuprinde un complex de vitamine si minerale, precum si foarte multe fibre, acestea din urma fiind necesare pentru o normalizare a digestiei si o curatare cat mai completa a corpului. Suplimentele precum Detoxic nu vor lipsi, deoarece este destul de dificil sa iei doar din alimente tot ceea ce are nevoie corpul. Partea buna este ca avem foarte multe optiuni la dispozitie.

Dupa cum ti-ai putut da seama pana acum, baza unei diete de detoxifiere este reprezentata de fructe si legume, indiferent ca vorbim de sucuri ori alimentele direct in stare bruta. Legat de fructe, merita precizat ca cele mai bune sunt fructele de padure, pepenele (galben si rosu), citricele, caisele, papaya, strugurii (in special cei negri), piersicile, mango, mere, pere, rodie, ananas, portocale si stafide. Legumele cele mai bune pentru detoxifiere sunt ceapa, usturioul, ardeiul gras, mararul, patrunjelul, salata verde, conopida, broccoli, varza rosie, morcovul, castravetii sau dovleacul.

Poti sa mai incluzi in alimentatia ta si cereale (dar aici opteaza doar pentru orezul brun sau porumb, care sunt cele mai sanatoase si benefice curei), peste (in special somonul sau tonul) si chiar carne, dar in cantitati mici si in special pui organic fara piele. Nu vor lipsi de pe masa ta nici nucile si semintele, mai ales ca ele ne ofera cantitati considerabile de grasimi sanatoase si pot fi chiar folosite in salate, macinate si presarate. Sunt foarte multe posibilitati, trebuie doar sa ai putina imaginatie.

Cele mai citite

Emirates și Flydubai își reiau operațiunile după inundațiile din Dubai

Emirates și compania aeriană Flydubai au restabilit operațiunile normale după ce ploile abundente au provocat inundații grave în Emiratele Arabe Unite la începutul acestei...

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă