14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăGDPRDilemă etică: cum recompensezi stake-holderii implicați într-o afacere (P)

Dilemă etică: cum recompensezi stake-holderii implicați într-o afacere (P)

Prânzurile de afaceri, evenimentele sportive sau de divertisment dar și alte activități din afara orelor de la birou sunt modalități folosite deopotrivă de companii și de antreprenorii independenți prin care se încearcă ameliorarea relațiilor în diverse contexte de business. Dar, pe lângă faptul că acestea prezinta un aspect delicat, care este legat de politicile schimbului de cadouri între părțile co-interesate ale unei afaceri, ele necesită un buget destul de consistent.

Deci, ce alte modalități de a recunoaște eforturile stake-holderilor sunt mai convenabile din punct de vedere al efortului financiar?

Cadourile corporate, un trend modern

Oferirea de cadouri corporate este un trend relativ nou apărut. Pentru ca acestea să nu constituie un act de mituire este necesar să se urmeze mai multe sfaturi. În primul rând, banii nu trebuie să facă obiectul unui astfel de cadou. Pe același principiu, legile eticii blamează oferirea de cadouri de afaceri în momente care ar putea fi oportune unuia dintre parteneri pentru obținerea unor avantaje. Astfel, toate legile de conduită etică în afaceri interzic cadourile și atențiile pe perioada negocierii unui contract sau înainte de a încheia o afacere. În schimb, cadourile corporate pot fi dăruite drept semn de mulțumire după semnarea unui contract important, atât noului sau noilor parteneri cât și angajaților propriei companii.

Cadourile corporate joacă fie rol de stimulente pentru productivitatea angajaților, fie sunt oferite tocmai pentru a-i recompensa pe aceștia pentru eforturile depuse spre dezvoltarea companiei; în același timp, ele sunt foarte utile și pentru parteneri, furnizori și chiar și pentru clienții fideli, oferite în semn de recunoștință față de toți acești jucători importanți pentru o companie.

Cadouri corporate accesibile: coșurile cadou

Din categoria cadourilor corporate se disting coșurile cadou corporate a căror tradiție a fost adoptată deopotrivă de firmele mici și de companiile mari, tocmai pentru că, în funcție de conținutul lor, pot fi adaptate oricărui buget.

Ele pot fi ușor personalizate și create în funcție de preferințele destinatarilor, fiind în același timp opțiuni accesibile pentru companiile care cunosc importanța oferirii de cadouri către principalele lor categorii de public.  

În special în cazul multinaționalelor, politica de oferire a cadourilor diferă de la o cultură la alta. Din acest motiv, companiile care trimit astfel de cadouri către partenerii din alte părți ale lumii, trebuie să ia în considerare aceste diferențe culturale.

Coșurile de cadou corporate sunt preferate și în această situație, tocmai pentru că sunt ușor de personalizat în funcție de specificul și de tradițiile fiecărei țări.

 

Este evident ca fiecare angajat este diferit si ca are propriile mecanisme prin care se mobilizeaza pentru a fi cat mai productiv, deci, modalitatile care pot stimulea motivarea de a da randament maxim la locul de munca sunt diferite de la individ la individ. Cu toate acestea, cadourile, in orice context sunt oferite, au puterea de a oferi destinatarului un boost de incredere in sine, intrucat constituie dovezi de apreciere.

Cele mai citite

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...

De ce reconstrucția incluzivă a Romilor din Ucraina postbelică va fi o palmă pentru Putin

Acesta s-ar putea să nu pară momentul potrivit pentru a vorbi despre Romii din Ucraina. Conducerea țării se luptă să mențină sprijinul aliaților cheie....
Ultima oră
Pe aceeași temă