11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăGDPRGhidul setărilor diamantului (P)

Ghidul setărilor diamantului (P)

Alegerea inelului de logodnă este o decizie importantă din viața fiecăreia dintre noi. Primul lucru de care ar trebui să ținem cont atunci când ne gândim la această bijuterie este setarea diamantului, deoarece aceasta va influența modul în care va arăta piatra. Există multe tipuri de setări ale pietrelor prețioase, iar găsirea nestematei potrivite poate fi de cele mai multe ori o misiune copleșitoare, mai ales dacă nu ai foarte multe cunoștințe tehnice, în special legate de setarea diamantului.

Pentru a te ajuta în luarea deciziei corecte, acest ghid îți va explica tipurile de setări și avantajele acestora. Astfel, te vei familiariza cu termeni ca setarea gheară, setare pavé (sau pavată) sau setare circular, etc. Indiferent că intenționezi să cumperi un inel de logodnă, un diamant pentru tine, sau pur și simplu îl vei face  cadou persoanei iubite, ghidul față vine în ajutorul tău cu definiții complete și exemple concrete.

Iată care pot fi setările unui diamant!

1.Setare cu gheare sau setare solitaire

Cea mai comună și clasică setare a unui inel este denumită setarea cu gheare. Așa cum îi spune și denumirea, piatra este fixată în niște gheruțe de metal prețios ce strâng și fixează diamantul în același timp. Ghearele pot fi rotunde, pătrate, plate sau în formă de V – specifică diamantelor cu tăietură princess.

Numărul ghearelor este cuprins între 4 și 8. Avantajul acestei setări este că există puțin metal, iar diamantul se vede mai bine. Lumina trece mult mai ușor prin acesta, dându-i o strălucire mai mare. Cea mai bună variantă este reprezentată de ghearele plate, deoarece există mai puține șanse în cazul acestora să se agațe de haine. Așadar, dacă ai un stil de viață activ, acest tip de inel este perfect pentru tine. Nu uita ca după o perioadă de timp să îți verifici inelul la un specialist!

https://www.royaldiamante.ro/inele-de-logodna/inel-aur-alb-18kt-cu-un-diamant-rotund-brilliant-in-setare-4-gheare-rd123w

2. Setare bezel

Această setare este a doua cea mai popular, datorită aspectului modern și  a faptului că se potrivește unui stil de viață activ. Diamantul nu mai este fixat cu gheare, ci este integrat în material, ca piatră centrală.  Setarea bezel poate fi completă sau parțială. https://www.royaldiamante.ro/inele-de-logodna/inel-aur-alb-18kt-cu-un-diamant-princess-in-setare-rub-over-rd140w

https://www.royaldiamante.ro/inele-de-logodna/inel-aur-alb-18kt-cu-un-diamant-rotund-brilliant-rd274w

3. Setare tensionată

Această denumire este dată de faptul că diamantul este securizat de banda metalică , datorită tensiunii ce se creează între cele două materiale. Rezultatul acestei setări este că piatra pare suspendată între cele două capete ale inelului. Cu ajutorul unui laser, maestrul bijutier calibrează dimensiunile exacte ale diamantului, tăind porțiuni mici în cele două capete ale bandei metalice pentru ca piatra prețioasă să se fixeze perfect.

https://www.royaldiamante.ro/inele-de-logodna/inel-twist-aur-alb-18kt-cu-un-diamant-rotund-brilliant-in-setare-tensionata-rd146w

Această setare oferă un aspect unic bijuteriei și este mult mai ieftin, având în vedere că se realizează mult mai ușor. Stilul tensionat adaugă un plus de securitate nestematei.

4. Setare tensionată clasică

Dacă te întrebi care este diferența dintre aceste două tipuri de setări asemănătoare, privește acest exemplu: https://www.royaldiamante.ro/inele-de-logodna/inel-twist-aur-alb-18kt-cu-diamant-taietura-marchiza-rd594w. Vei observa că, spre deosebire de modelul de la punctul 3, diamantul nu se află într-o formă metalică. Nestemata este doar susținută în cele două puncte de tensiune.

5. Setare canal

Setarea canal este cel mai sigur mod de a seta diamantele mai mici în banda de metal a inelului. De asemenea, diamantele își vor păstra strălucire. Nestematele sunt așezate cât mai apropiat unele de altele în spațiul adâncit pentru a decora frumos inelul pe toată suprafața acestuia. Această setare este populară în special la inelele de nuntă sau la cele de logodnă care au de obicei un diamant central.

https://www.royaldiamante.ro/inele-de-logodna/inel-aur-alb-18kt-cu-un-diamant-central-rotund-brilliant-si-diamante-taietura-rotund-brilliant-pe-lateral-rd424w

6. Setare pavé (pavată)

Această denumire vine din franțuzescul ,,paver”, cuvânt împrumutat și în limba română – a pava. Diamantele sunt așezate în așa fel încât micile gheare care le țin să fie foarte greu de observat. Efectul pe care această setare îl produce este de strălucire continuă. Bijutierul taie mici găuri în inel, poziționează cu atenție diamantele, ca la sfârșit să formeze mici gheare în jurul fiecărui diamant pentru a le fixa. Diamantele sunt în siguranță în acest mod, îndeosebi cele mici foarte mici. Această setare accentuează efectul de sclipire a pietrei centrale.

https://www.royaldiamante.ro/inele-de-logodna/inel-aur-alb-18kt-cu-diamant-central-marchiza-si-diamante-rotunde-brilliant-pe-lateral-rd431w

7. Setare circulară (halo)

Așa cum probabil ai ghicit deja, această setare presupune un cerc de nestemate mai mici în jurul pietrei centrale. Acest model face ca diamantul din mijloc să pară mult mai mare decât este în realitate. Așadar, este cea mai bună opțiune dacă nu îți permiți o piatră de mari dimensiuni și vrei totuși ca inelul tău să aibă o strălucire care să atragă toate privirile.

https://www.royaldiamante.ro/inele-de-logodna/inel-de-logodna-cu-diamante-dama-aur-alb-18kt-cu-diamante-rotunde-briliant-stil-halo-si-diamante-laterale-rd675w

Setarea circulară se află de cele mai multe ori în combinație cu cea pavată. O dublă setare halo presupune două cercuri concentrice a pietrelor care înconjoară nestemata principală, așa cum poți vedea și la acest model https://www.royaldiamante.ro/inele-cu-diamante/inel-cocktail-inel-de-logodna-cu-diamante-dama-aur-alb-18kt-cu-diamante-rotund-briliant-setate-cu-gheare-stil-dublu-halo-rd766w.

8. Setare catedrală

Această setare este una dintre cele mai elegante și clasice în cazul inelelor de logodnă. Similar cu arcadele grațioase ale catedralelor, această bijuterie folosește două suporturi de metal pentru a oferi o susținere în plus diamantului. Arcadele înalță inelul și fac ca piatra centrală să pară mai mare.

https://www.royaldiamante.ro/inele-de-logodna/inel-aur-alb-18kt-cu-un-diamant-rotund-brilliant-in-setare-gheare-rd537w

9. Setare bară

Acesta este un alt mod de a seta diamantele separat, prin bare verticale. Setarea bară seamănă cu cea canal. Diferența, așa cum poți vedea și aici https://www.royaldiamante.ro/inele-cu-diamante/verighetainel-din-aur-alb-18kt-latime-2.3mm-cu-diamante-in-forma-de-bagheta-setare-tip-bara-rdw091w, este că în setarea canal diamantele stau unele lângă altele, pe când în setarea bară pietrele sunt securizate fiecare în parte. Acest model poate să fie în combinație cu o nestemată centrală sau poate fi simplă, mai ales în cazul inelelor de nuntă.

10. Setare plată

Setarea plată presupune setarea diamantului într-un orificiu, pe banda de metal. Piatra este perfect încorporată și nu iese în relief. Bijutierul netezește metalul din jurul nestematei pentru ca aceasta să se încadreze perfect. Acest model nu este indicat în cazul pietrelor prețioase sensibile, deoarece se pot sparge foarte ușor în timpul procesului.

https://www.royaldiamante.ro/verighete/18kt-aur-alb-verigheta-barbati-rotunjita-cu-3-diamante-rotunde-rdwg002w

11. Setare cu 3 pietre

Această setare versatilă poate fi folosită la inelele pentru logodnă, aniversare sau de nuntă. Cele 3 diamante pot fi văzute ca simbolul trecutului, prezentului și viitorului cuplului.

https://www.royaldiamante.ro/inele-cu-diamante/18kt-aur-alb-inel-cu-3-diamante-rotunde-brilliant-setare-gheare-rd051w

Nestematele pot fi de același tip și dimensiune, sau pot fi doar o piatră centrală de dimensiuni mari înconjurată de alte două mai mici.

 https://www.royaldiamante.ro/inele-cu-diamante/18kt-aur-alb-inel-cu-diamante-rotunde-brilliant-rd259w

12. Setare Vintage/Art Deco

Majoritatea stilurilor vintage sunt făcute în așa fel încât să se potrivească unei anumite perioade din istoria bijuteriilor, precum Art Deco https://www.royaldiamante.ro/inele-cu-diamante/inel-aur-alb-18kt-cu-diamant-smarald-si-diamante-bagheta-pe-margini-rd455w sau Epoca Victoriană https://www.royaldiamante.ro/inele-cu-diamante/inel-cocktailinel-de-logodna-cu-diamante-dama-aur-alb-18kt-cu-diamant-central-forma-para-si-diamante-mici-pe-margini-rd620w. Această setare este de cele mai multe ori însoțită de lucrături în filigran. Dacă iubești aceste perioade din vechime, atunci sigur vei aprecia aceste modele.

13. Setare cluster

Acest stil îmbină mai multe diamante pentru a crea impresia unei pietre mai mari. Poate conține o piatră centrală mai mare sau câteva pietre de dimensiuni egale îmbinate https://www.royaldiamante.ro/inele-cu-diamante/inel-cluster-cu-mai-multe-diamante-dama-aur-alb-18kt-cu-diamante-rotund-briliant-in-setare-gheare-rd658w.

14. Setare pavată dublă

Acest stil este de fapt setarea pavată simplă îmbinată. Bijutierul alege două sau mai multe benzi pentru a avea un model unic, așa cum este și acesta https://www.royaldiamante.ro/inele-cu-diamante/inel-eternity-verigheta-cu-diamant-dama-aur-alb-18kt-cu-briliante-rotunde-si-design-impletit-rd728w. Dacă ești o persoană nonconformistă căreia îi place să se diferențieze de ceilalți, atunci ar trebui să iei în considerare și acest model împletit https://www.royaldiamante.ro/inele-cu-diamante/verigheta-cu-diamant-inel-eternity-dama-aur-galben-18kt-cu-briliante-rotunde-design-impletit-rdw231y

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă