14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăGDPRParior profesionist: mit sau realitate? (P)

Parior profesionist: mit sau realitate? (P)

O bună parte dintre persoanele care iau contact cu fenomenul pariurilor se întreabă la un moment dat dacă se poate trăi din jocuri de noroc. Un răspuns scurt, ar fi că da, se poate, însă este infinit mai greu decât li se pare multora. Totodată, nu toate formele de jocuri de noroc: pariuri sportive, bingo, poker sau jocuri de cazinou le permit jucătorilor să învingă casa pe termen lung.

Pentru a ne răspunde singuri la întrebarea din titlu, am putea să facem un exercițiu rapid, în sensul de a căuta dacă există pariori profesioniști din diversele discipline. Din jocurile de cazinou și bingo nu se poate trăi, întrucât avantajul casei nu poate fi contracarat în nici un fel de jucător, cu excepția jocului de Blackjack, la care se poate anula avantajul casei de către cei care numără cărți, însă această tehnică nu numai că este interzisă peste tot, ci este și aproape imposibil de pus în aplicare cu succes mai mult de o dată sau de două ori.

Jocurile de cazinou premiază jucătorii exclusiv bazat pe noroc. Nimeni, nici măcar creatorul soft-urilor care generează rotirile de la jocurile de tip video slots (păcănele), nu poate anticipa când un aparat urmează să plătească sau nu; pe absolut același principiu funcționează și jocurile de bingo.

Cu toate acestea, dacă ne vom documenta câtuși de puțin, vom descoperi că se poate trăi din pariuri sportive și din poker, pentru că există jucători profesioniști din aceste două discipline. Cel mai interesant este însă capitolul pariurilor sportive, despre care se vorbește foarte mult, însă de prea puține ori în cunoștință de cauză.

Pariorii profesioniști au o altă percepție față de fenomen. Specialiștii care trăiesc din pariuri nu sunt persoane înzestrare cu un dar din naștere și nici talentați în a nimeri ponturi câștigătoare, ci sunt persoane care muncesc foarte mult și care tratează această activitate ca pe propria afacere, adică sunt mai devotați și mai atenți la toate aspectele decât un simplu angajat.

Ce știm despre pariorii profesioniști:

  • dispun de o bancă consistentă care să le asigure continuitate, dar și de o rezervă pentru zile negre
  • joacă numai pariuri individuale
  • marea majoritate joacă exclusiv la casele de pariuri online
  • respectă cu strictețe o strategie de gestionare a mizelor (cei mai mulți folosesc o miză fixă procentuală din banca inițială sau metoda Kelly Criterion)
  • folosesc module de analiză testate de-a lungul multor ani și în anumite cazuri chiar soft-uri care îi ajută să automatizeze acest proces
  • li se întâmplă să aibă serii de pariuri pierzătoare și luni în care au bilanț negativ

De ce numărul celor care reușesc să realizeze profit pe termen lung pariuri este atât de mic, dacă se cunosc atâtea amănunte despre felul în care pariază aceștia? Un răspuns simplu ar fi: pentru că nu fac față presiunii și pentru că nu au puterea și motivația de a rămâne disciplinați și devotați.

Ironia face că majoritatea pariorilor iscusiți de la noi din țară au și un job full normal, pe lângă ocupația de parior. Cum este acest lucru posibil, din moment cei aceștia au mult mai puțin timp la dispoziție decât cei fără angajamente? Foarte simplu: presiunea psihologică la care sunt supuși pariorii cu job este mult mai mică decât cea a celor fără loc de muncă.

Un parior care știe că la sfârșit de lună primește salariul pe card, fie că biletele lui au fost câștigătoare luna asta sau că a golit banca, se bucură de o liniște sufletească, pe când unul care știe că nu are o altă sursă de venit, începe să fie puternic afectat emoțional atunci când traversează o perioadă nefastă. Această frică îi afectează pe pariori mai mult decât s-ar crede. Chiar dacă aceștia își dau silința și se documentează foarte mult, nu pot lua cele mai bune decizii sub condiții de stres.

Pariorii profesioniști au de regulă mulți ani de teste în spate, timp în care și-au analizat cu atenție rezultatele și și-au format un stil de joc eficient, care i-a învățat să aibă răbdare și să gândească totul pe termen lung. Chiar și aceștia se confruntă întotdeauna cu o îndoială, și anume: „Dacă într-o zi, nu voi mai putea fi profitabil, ce voi face atunci?” Numai cei care reușesc să treacă peste această frământare pot rămâne cu un pas înaintea caselor de pariuri!

Atenție: Pariurile trebuie să fie considerate un hobby și nu un stil de viață care să asigure un venit. Comunitatea pariorilor din România îi sfătuiește pe toți pariorii să nu mizeze mai mult de 10% din veniturile lunare la jocuri de noroc! Dacă aveți probleme cu jocul, vă rugăm să vă adresați specialiștilor din cadrul programului Joc Responsabil.

Cele mai citite

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...
Ultima oră
Pe aceeași temă