9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăGDPRSecretele aplicarii fardului de ochi (P)

Secretele aplicarii fardului de ochi (P)

Ochii sunt fereastra spre suflet, insa reflecta totodata si frumusetea exterioara a unei femei. Astfel, chiar daca o privire nu inseamna totul, aspectul ochilor si impactul frumusetii lor poate avea o importanta mai mare decat ne-am inchipuit.

De aceea, una din piesele de rezistenta ale machiajului, ce nu trebuie sa lipseasca din trusa unei femei, o reprezinta fardul de ochi pe care il puteti gasi aici in diferite variatii. Plecand de la o simpla pudra colorata, acesta s-a imbunatatit si imbogatit treptat cu zeci de nuante, cu diverse texturi, cu ambalaje cat mai atractive, si aranjate in truse de diferite marimi.

S-a creat astfel o intreaga moda a fardurilor de ochi, cu stiluri si tendinte, in functie de sezon, eveniment si chiar locatie.  Insa, tocmai datorita complexitatii lor si a gamei variate, alegerea si aplicarea unui fard de ochi poate deveni cateodata stresanta sau greoaie, iar mentinerea pe termen lung a fardului de ochi aplicat, poate fi chiar frustranta. 

Uneori renuntam la fardul de ochi colorat tocmai pentru ca nu am descoperit culoarea sau textura potrivita, sau nu stim cum sa il aplicam corect. Folosim culori cat mai pale sau nude, pentru ca nu avem cum sa dam gres cu ele, dar pierdem insa din vedere frumusetea reala a unui fard de ochi. De aceea, poate ar trebui sa descoperim frumusetea fardului de ochi si a aplicarii acestuia, pentru a profita cu adevarat de varietatea de culori, nuante si texturi.

Pasii aplicarii corecte a fardului de ochi

       1. Cunoasterea tipului de ten pe care il ai, inainte de a incepe aplicarea fardului. Aceasta pentru ca un ten uscat trebuie hidratat anterior aplicarii fardului, iar un ten gras trebuie curatat. Hidratarea nu trebuie sa lase pielea umeda, pentru ca in functie de gradul de uscare al tenului se va crea o aderenta mai buna sau nu a fardului.

       2. Folosirea unei baze de machiaj care sa asigure rezistenta machiajului dar si propriul confort.

       3. Testarea diverselor texturi de fard de ochi, pentru a constata care se aplica cel mai bine si se mentine mai mult timp.

       4. Folosirea unor pensule adecvate pentru machiajul ochilor, pentru ca aplicatorul din burete nu este la fel de bun ca o pensula cu par natural, ca exemplu.

      5. Aplicarea nuantelor de fard de ochi pentru a descoperi care iti scoate cel mai bine ochii in evidenta, care este mai potrivita evenimentului sau se combina mai bine cu restul machiajului.

Una din calitatile cerute pentru a descoperi frumusetea fardului de ochi este indrazneala in a incerca diverse culori si nuante, de luminozitate, de aplicare a unor texturi mate, stralucitoare sau sidefate, unele poate mai curajoase decat ai incercat pana acum. De asemenea, perseverenta in gasirea genului de machiaj care te avantajeaza cel mai mult, iti va aduce totodata si noi idei de aplicare a fardului de ochi, pe care le vei descoperi incantata.

Astfel, odata ce ai pornit pe acest drum cu indrazneala si rabdare, vei descoperi treptat frumusetea aplicarii unui fard de ochi, care te va infrumuseta si iti va crea mereu o stare luminoasa.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă