11.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăGDPRSERBAREA BORSULUI PESCARESC de la Jurilovca invita localnicii si turistii la cea...

SERBAREA BORSULUI PESCARESC de la Jurilovca invita localnicii si turistii la cea de-a VII-a editie! (P)

Duminica, 10 septembrie 2017, Portul Turistic Jurilovca va fi atractia principala a localnicilor si turistilor pentru a sarbatori cea de-a VII-a editie a evenimentului SERBAREA BORSULUI PESCARESC, festival organizat sub patronajul Consiliului Judetean Jurilovca, judetul Tulcea.

Daca la editia de anul trecut au fost prezenti peste 12.000 de oaspeti, estimarile din acest an ale organizatorilor sunt mult mai mari, fiind asteptati deoportiva atat turisti din toata tara precum si de pe alte meleaguri, si bineinteles, cetateni din judetul Tulcea si din judetele limitrofe. Cei care vor alege sa treaca pragul serbarii borsului pescaresc vor beneficia de un program variat, concretizat intr-un adevarat regal a traditiilor locale si culinare, completat cu muzica artistilor autohtoni veritabili.

Incepand cu ora 12:00, vizitatorii se vor putea bucura de activitati ale Crecetasilor Marini, de plimbari cu caiacul sau ambarcatiuni pescaresti in Portul Jurilovca, putand gusta sau cumpara, de asemenea, produse artizanale si preparate locale, prezente la standurile expozitionale. Printre activitatile multiple cuprinse in programul celei de-a saptea editii a Serbarii Borsului Pescaresc, se numara si expozitia de fotografie ”Tinutul Jurilovca”, atelierele interactive pentru copii sau proiectia unei productii cinematografice.

Frumusetea costumelor traditionale dobrogene va fi prezentata in cadrul unei parade speciale, urmata de momente artistice reprezentative pentru etniile dobrogene si demonstratii culinare cu specific pescaresc.

Peste 300 de ceaune cu cel mai bun bors de peste din Delta Dunarii, gatit de 50 de pescari din Jurilovca, ii vor intampina pe vizitatorii Serbarii Borsului Pescaresc din acest an. Se vor folosi cel putin 5 tone de peste proaspat sau pastrat la fulgi de gheata, prin grija Federatiei Pescarilor din Delta Dunarii.

Incepand cu ora 18:00 trupa Zdob si Zdub, Zuralia Orchestra, Georgiana Maria Chirita si Radu Captari vor urca pe scena Portului Turistic Jurilovca pentru a incanta publicul cu cele mai recunoscute melodii, iar programul serii se va incheia cu un spectacol de foc de artificii fascinant.

Cele mai citite

Lukașenko îl contrazice pe Putin: teroriștii de la Moscova ar fi vrut inițial să fugă în Belarus

Președintele din Belarus a prezentat marți o versiune care contrazice afirmațiile lui Vladimir Putin despre atacatorii din Moscova. Dacă președintele rus a spus că...

La un pas de istorie! Thailanda, tot mai aproape de legalizare căsătoriilor între persoane de același sex

Parlamentul thailandez a aprobat miercuri, cu o majoritate covârșitoare, un proiect de lege privind legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex, un pas istoric,...

Ministrul Finanțelor va prelungi plafonarea RCA până la 30 iunie

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a anunțat că va prelungi plafonarea tarifelor pentru asigurările RCA (de răspundere civilă auto), plafonare care urma să ia sfârșit...
Ultima oră
Pe aceeași temă