14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăGDPRSpecialistii pot recomanda tipul de saltea potrivit pentru a preveni durerile de...

Specialistii pot recomanda tipul de saltea potrivit pentru a preveni durerile de spate

Durerile de spate, dimineata, dupa trezire, reprezinta deja o stare de fapt pe care un numar mare de persoane o experminenteaza. Din aceasta cauza se poate pune urmatoarea intrebare: stiu persoanele care acuza dureri de spate dupa ce se trezesc cum sa  aleaga o saltea de pat adaptata nevoilor pe care le au, cu scopul de a evita durerile de spate? Chiropracticienii, dar si multe studii de specialitate care au avut in vedere cauzele durerilor de spate, sustin ca persoanele care dorm pe o saltea nepotrivita sunt mai susceptibile de a suferi dureri de spate. Or, odihna buna este esentiala unei vieti sanatoase, deoarece oamenii petrec o treime din viata in pat.

Dormind pe o saltea buna, muschii se relaxeaza mai mult, iar durerile de spate inceteaza sa apara in cele mai multe cazuri. Bineinteles, nu se poate spune ca durerile de spate pot fi rezolvate doar prin schimbarea saltelei de la pat, dar este cert ca aceasta are un rol important, ajutand la prevenirea durerii.

Reguli care trebuie respectate la momentul alegerii unei saltele pentru pat:

1. O saltea buna va fi intotdeauna ferma si uniforma

Potrivit www.expert-saltele.ro, la momentul alegerii unei saltele, o persoana ar trebui sa tina cont de calitatile sale intrinseci, fara a neglija confortul pe care il poate oferi. De fapt, confortul pe care il poate oferi o saltea are o mare legatura cu suportul pe care este asezata. O saltea asezata pe somiere cu lamelele situate foarte aproape unele de celelalte are avantajul de a se potrivi mai bine formelor si greutatii corporale. Acest lucru va ajuta la prevenirea  durerilor de spate.

2. Anduranta: nici prea moale, nici prea tare

Pe piata de profil se gasesc saltele foarte ferme, ferme, moi s.a.m.d. Nu exista inca o solutie ideala pentru o saltea care sa fie potrivita oricarei persoane. Ideea ca o saltea ferma este buna pentru prevenirea durerilor de spate este nefondata si este similara unei alte idei invechite, potrivit careia, se recomanda inot pentru toti cei care au contracturi musculare. Oamenii sunt diferiti si au nevoie de  recomandari personalizate. Gradul necesar de fermitate al unei saltele depinde in mod direct de persoana, inaltimea si greutatea acesteia. O saltea buna ar trebui sa fie uniforma pentru a mentine sprijinul intregului corp, fara tasari sau gauri. Pe de alta parte, trebuie sa fie flexibila, pentru a se potrivi curburilor coloanei vertebrale.

Ca sfat, persoanelor care sufera de deviatii ale coloanei vertebrale, din cauza unei cifoze dorsale, scolioza sau orice alta curbura mai pronuntata, le sunt potrivite saltele ferme.

3. Controlul temperaturii

Este un factor de decizie la care foarte putine persoane se gandesc, cu toate acestea este deosebit de important ca salteaua sa permita o reglementare adecvata a temperaturii corpului pentru a asigura un somn odihnitor. Daca salteaua este mult prea calduroasa, persoana care o utilizeaza transpira mult si doarme prost, iar pragul de durere al spatelui este modificat. Materialele naturale, precum lana si bumbacul, promoveaza un schimb mai bun de caldura. De asemenea, legat de controlul temperaturii, trebuie sa se tina cont si de urmatoarele aspecte: o saltea cu arcuri este mai bine ventilata si tine temperatura mai rece, iar saltelele din latex sau spuma ajuta la mentinerea caldurii.

4. Dimensiune adecvata

Salteaua de pat potrivita unui somn odihnitor a doua persoane este recomandat sa aiba o latime de 140/180 cm. Din punct de vedere al costului, pretul unei saltele 140×200 porneste de la 360 RON in magazinele de specialitate.

In cazul in care una dintre persoanele care dorm in pat se misca mai mult decat celalalta, va afecta in mod inevitabil calitatea somnului partenerului. Acest fapt, in aparenta, nesemnificativ, genereaza dureri de spate persoanei care nu se odihneste asa cum trebuie.

In concluzie, partea subiectiva a alegerilor nu poate fi observata, aceasta trebuie sa fie experimentata. Senzatia de bine si confort este o parte esentiala a calitatii somnului. Orice persoana ar trebui sa retina ca modul in care alege o saltea pentru pat poate preveni sau nu durerile de spate.

Cele mai citite

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă