19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăGDPRTop 9 motive pentru care e nevoie de control stomatologic periodic (P)

Top 9 motive pentru care e nevoie de control stomatologic periodic (P)

Sunt foarte multe persoane care nu viziteaza un cabinet stomatologic, chiar ani de zile. Fie ca este vorba de teama, lipsa de bani sau din cauza inconstientizarii problemelor care pot aparea, acestea se feresc sa le calce pragul doctorilor facatori de zambete sanatoase.

Daca te numeri printre cei care nu ajung prea des la dentist, indiferent de motiv, vizitarea unui dentist de cel putin doua ori pe an, inseamna foarte mult pentru zambetul tau. Mai jos ai o lista cu 9 motive intemeiate, care o sa te convinga sa depasesti orice restrictie impusa de tine.

 

9. Pentru ca sanatatea dentara are un impact foarte mare asupra intregii sanatati

 

Exista o conexiune puternica intre sanatatea orala si bunastarea unei persoane. Conditiile de trai ale dintilor si gingiilor tale pot impacta fiecare sistem din corpul tau, inclusiv sistemul circular, digestiv, reproductiv si respiratoriu. Mentinerea sanatatii orale poate diminua riscurile de aparitie al altor probleme.

 

8. Pentru ca te confrunti cu halitoza (miros urat)

 

Destul de neplacut si comun printre multe persoane, uneori mirosul urat este un semn a unei probleme dentare grave. Mirosul urat poate fi cauzat de resturile de mancare ramase printre dinti, gura uscata sau de produsele din tutun. Insa, bolile la ficat sau rinichi, diabetul, bronsitele cronice sau sinuzita pot fi si ele de vina. Daca esti ingrijorat, asigura-te ca vei vedea un dentist cat mai repede posibil.

7. Pentru a remedia problemele pe care nu le poti trata de acasa

Periajul corect si folosirea atei dentare, zilnic, este o modalitate buna sa iti tii dintii si gingiile sanatoase, in conditii de top, dar vizitarea regulata a unui dentist te poate ajuta sa ai un zambet chiar mai sanatos. Dentistul va elimina placa bacteriana care afecteaza gingiile, cariile care apar intre dinti si pe masele, iti va reimprospata aspectul dintilor si multe alte proceduri de igienizare si remediere a danturii afectate.

6. Pentru ca a trecut ceva timp de cand nu ai mai vizitat un dentist

Chiar daca dintii tai par a fi in regula si igiena orala excelenta, vizitarea unui medic dentist de doua ori pe an este intotdeauna o idee buna. Si chiar daca tu iti vezi dintii sanatosi, aparentele te pot insela, si trebuie sa fii constient ca anumite probleme doar un medic dentist le poate remedia. Controlul periodic, examinarile, radiografiile te ajuta sa ai un zambet sanatos si stralucitor toata viata.

5. Pentru a preveni boli parodontale

Boala parodontala este o infectie care apare la tesuturile dentare si care, netratata, poate duce la numeroase alte probleme ale tesuturile de sustinere a dintilor, inclusiv pierderea lor, asa numita parodontita. Tine cont ca gingivita, fiind o stare incipienta a pierderii dintilor, este usor tratabila; Semne precum sangerarea, mirosul neplacut, roseata, umflaturile sau sensibilitatea gingiilor si dintilor te conduc, in mod evident, catre medicul stomatolog.

4. Pentru ca te confrunti cu sangerarea gingiilor

Daca observi sange in chiuveta atunci cand te periezi, trebuie sa stii ca este o idee buna sa vizitezi un medic dentist. Chiar daca periajul necorespunzator si folosirea incorecta a atei dentare ar putea fi principalii vinovati pentru aceste sangerari, in fond, sangerarea gingiilor ar putea fi un semn ca te confrunti cu o anomalie gingivala destul de grava. Prin urmare, este indicat sa vizitezi un medic, care sa iti indeparteze placa bacteriana sau chiar tartrul dentar.

3.  Pentru a nu pierde nici un dinte

Cea mai buna si mai putin costisitoare cale sa previi pierderea unui dinte, este sa incepi sa acorzi mai multa atentie igienei orale. Urmatorul pas este sa vizitezi medicul stomatolog, de cel putin doua ori pe an. Ingrijirea dentara include si periajul profesional, examinarea si tratamentele cu fluorura, fiind tratamente foarte importante pentru evitarea pierderii dintilor. Vizitele anuale pot, de asemenea, sa il ajute pe medicul dentist sa identifice oricare alta problema in stadiu incipient.

2. Pentru a-ti imbunatati stima de sine si increderea

 

Zambetul tau este poate cea mai de pret trasatura faciala si, cu siguranta, un important catalizator al primei impresii. Un studiu recent a descoperit ca 94% dintre cei intervievati au spus ca primul lucru pe care il observa la o persoana cu care se intalneste este zambetul. Un zambet stralucitor, frumos si sanatos poate face minuni pentru stima de sine.

1. Pentru ca este mai rentabil sa vizitezi un medic dentist, periodic

Asa cum s-a tot scris mai sus, prevenirea unor probleme grave, mult mai costisitoare, consta in vizitarea medicului si tratarea problemelor minore. Amanarea nu reprezinta salvarea banilor, ci adunarea sau inrautarirea unor probleme costistioare pentru dantura si buzunarul tau.

Clinica City Dent din Bucuresti reprezinta solutia ta la indemana pentru probleme dentare cu care te confrunti. Datorita serviciilor vaste, tratate cu multa atentie si seriozitate, zambetul tau va fi sanatos si stralucitor. Pentru ca City Dent crede in puterea zambetului sanatos, clinica pune la dispozitia pacientilor tehnologii moderne si eficiente in tratarea oricaror probleme dentare. 

Cele mai citite

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...

Tarifele polițelor de asigurare obligatorie rămân plafonate până la 30 iunie 2024

Executivul a aprobat actul normativ promovat de Ministerul Finanțelor și elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiară prin care prelungește cu trei luni perioada de...

Orașul Harkov ar fi fost atacat de Rusia cu un nou tip de bombă cu sistem de ghidare

Este posibil ca Rusia să fi utilizat un nou tip de bombă cu sistem de ghidare în atacurile aeriene asupra oraşului Harkov, din nord-estul...
Ultima oră
Pe aceeași temă

1 COMENTARIU