11.7 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăGDPRVrei sa cumperi o locuinta? De unde sa pornesti vanatoarea de case...

Vrei sa cumperi o locuinta? De unde sa pornesti vanatoarea de case (P)

In primul rand, in cazul in care vrei sa iti cumperi o locuinta, trebuie sa te hotarasti asupra unei zone, iar apoi sa iti stabilesti un buget. Acesti doi factori sunt interdependenti, pentru ca variatiile de pret ale unui apartament sau ale unei case difera si in functie de zona in care sunt amplasate. Dupa ce te-ai decis cu privire la aceste aspecte, poti sa dai start vanatorii de locuinte.

Agregatoarele de oferte imobiliare sau de ce sa cauti locuinte pe internet

Cautarea online a unui spatiu in care sa locuiesti iti ofera un grad inalt de comoditate. Astfel, din fata unui calculator ai acces la proprietati si informatii despre acestea, de oriunde si oricand ai nevoie. Indiferent daca iti doresti un apartament sau o casa, exista numeroase site-uri cu diverse apartamente de vanzare, ori cu terenuri si case de unde poti alege ceva care sa se potriveasca bugetului si preferintelor tale.

Cautand apartamente si case online beneficiezi de mai multe avantaje, pe langa cel al accesibilitatii informatiilor. Aceste tipuri de site-uri mentionate mai sus functioneaza ca niste agregatoare si cuprind liste de proprietati, liste ce sunt mereu actualizate de indata ce apar noi locuinte de vanzare sau de inchiriat, oferind garantia ca afli intotdeauna ce este disponibil pe piata imobiliara.

Cautarea online iti permite totodata sa economisesti timp. Prin simpla aplicare a unor filtre in agregoatoarele de oferte imobiliare, obtii rezultatele care te intereseaza, in functie de zona, tipul locuintei, facilitati, pret etc. De asemenea, majoritatea site-urilor de imobiliare ofera posibilitatea potentialilor cumparatori de a se abona pentru a primi alerte pe e-mail. Astfel, atunci cand apar noi oferte in concordanta cu preferintele tale, vei primi instiintare prin intermediul postei electronice.

Mai mult decat atat, ai avantajul de a putea sa contactezi direct un agent imobiliar care sa iti ofere informatii si detalii suplimentare despre o anumita proprietate, avand in acelasi timp posibilitatea sa stabilesti direct cu aceasta o vizualizare a locatiei.

Vizualizeaza spatiile pe care le-ai selectionat in urma cautarilor online

Scopul vanatorii de case este acela de a o gasi pe cea potrivita pentru tine si pentru persoanele cu care urmeaza sa locuiesti. Ia-ti timp si selectioneaza atent proprietatile pe care vrei sa le vizionezi, iar apoi stabileste intalniri cu agentii imobiliari pentru cele pe care le-ai selectat.

Fa-ti o idee clara despre proprietatile pe care le-ai vazut, pentru a nu risca sa cumperi un apartament sau o casa supraevaluate ca pret, dar care nu ofera beneficiile promise.

De ce sa tii cont atunci cand vizionezi un spatiu de locuit? In primul rand, nu te concentra asupra obiectelor de decor, cum ar fi perdelele sau covoarele. Acestea sunt elemente care tin de design si pot fi schimbate usor, daca este cazul.

In schimba, acorda o mai mare atentie defectelor si nefunctionalitatilor dintr-o locuinta, stabilind in acelasi timp costul estimat al reparatiilor, apoi hotaraste daca bugetul iti permite sa face aceste renovari si mai ales daca este rentabil pentru tine, in calitate de cumparator.

Atunci cand mergi sa vizionezi proprietatile, ia cu tine telefonul mobil sau aparatul foto. Imaginile captate in locurile vizate te vor ajuta sa analizezi alternativele si sa faci cea mai buna alegere.

Cele mai citite

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...
Ultima oră
Pe aceeași temă