21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăGDPRWIRQUIN Romania exporta produse si accesorii sanitare in intreaga Europa (P)

WIRQUIN Romania exporta produse si accesorii sanitare in intreaga Europa (P)

Wirquin Romania, producator national de echipamente sanitare inovatore pentru bucatarii, bai si toalete, a devenit unul dintre principalii furnizori de astfel de produse pentru Europa Centrala si de Est. Acest lucru, spun oficialii, se datoreaza inovatiei, designului atractiv si adaptarii la cerintele pietei, si se traduce printr-o crestere a cifrei de afaceri, in ultimii ani.

„90% din produsele WIRQUIN, comercializate pe piata locala, sunt fabricate la Bucuresti

Romania este un hub in zona de echipamente sanitare inovatoare si asta deoarece, din cele aproximativ 1.000 de tipuri de produse create in fabrica WIRQUIN Romania, multe sunt exportate in Bulgaria, Grecia, Croatia, Ungaria, Georgia, Iugoslavia sau Republica Moldova. Ceea ce cream noi aici, practic ajunge in toate aceste tari. Mai mult decat atat, WIRQUIN Romania comercializeaza pe piata locala, in proportie de 90%, produse realizate chiar in fabrica din Bucuresti, care dispune de aproximativ 10.000 de metri patrati de spatii de productie, oferind angajatilor un mediu de lucru modern”, afirma Mihai Popovici, director Dezvoltare WIRQUIN Romania, in cadrul unui eveniment organizat de companie.

De asemenea, oficialii companiei au afirmat ca, in ultimii 5 – 6 ani, WIRQUIN Romania a cunoscut o dezvoltare remarcabila, atat din punct de vedere al profitului realizat, cat si din punct de vedere al locurilor de munca create. Astfel, daca in urma cu 6 ani, compania numara doar 24 de angajati, astazi, la 18 ani de la infiintare, numarul acestora se ridica la 110 persoane. In acest context, reprezentantii WIRQUIN Romania au declarat ca obiectivul lor, pe temen mediu si scurt, este sa devina una dintre cele mai mari fabrici ale grupului, prezent acum in 75 de tari din Europa, Asia si Africa. WIRQUIN Romania tinteste astfel sa isi pastreze pozitia de lider pe segmentele castigate si sa ramana un jucator de baza pe piata locala, dar si in CEE (Europa Centrala si de Est).

Atuurile produselor WIRQUIN pe piata echipamentelor sanitare: inovatie si design de lux, la preturi accesibile

Activitatea grupului WIRQUIN, prin produsele scoase pe piata, a condus la schimbarea apetitului consumatorilor locali spre produse sanitare revolutionare, sustin oficialii companiei. Clientii romani prefera produsele igienico-sanitare integrabile conceptului de smart city, accesibile ca pret, punand in centrul atentiei durabilitatea mare in timp, in detrimentul costurilor reduse, au completat acestia. Este si motivul pentru care oficialii grupului au in vedere expansiunea business-ului de la noi din tara.

„Am decis ca anul acesta sa cream primul Centru de Competenta in Romania pentru ca fabrica de aici are potentialul de a deveni liderul grupului in ceea ce priveste dezvoltarea productiei si inovatiei de rame incastrate. Intentionam sa completam gama de capace de toalete cu o gama noua produsa aici. An de an, afacerile cresc cu 20% in Romania gratie oamenilor care formeaza compania. La nivel de grup, avem un plan pe 5 ani sa lansam noi produse inovative. Multe dintre ele vor fi fabricate in Romania si vor ajunge in intreaga lume. Deja se intampla acest lucru cu productia actuala WIRQUIN Romania si suntem mandri”, a declarat Gwenhael Le Coent, presedinte WIRQUIN Group.

Printre inventiile-cheie comercializate de WIRQUIN Romania se numara „The 3/6 Litres”, care ajuta la reducerea consumului de apa la toaleta cu pana la 40.000 de litri pe an sau conducta de WC reglabila „Soupless”. De asemenea, in 2010, au fost comercializate, in premiera internationala, primele scurgeri de dus „SLIM”, de numai 40 mm. Nu trebuie uitate nici rezervoarele si capacele de toaleta cu sistem bacteriostatic si design personalizat, care sunt de multe ori preferatele consumatorilor.

Parteneriat public-privat pentru transmiterea inovatiei

WIRQUIN Romania si Asociatia Inginerilor de Instalatii din Romania sunt in discutii cu autoritatile romane despre posibilitatea introducerii unor cursuri speciale in cadrul Facultatii de Inginerie a Instalatiilor de la Bucuresti. Tinerii stundenti ar putea invata ce inseamna  inovatia sanitara marca WIRQUIN, devenita un reper de fabricatie la nivel mondial, vor participa activ la actul de inovatie si vor face practica in fabrica acestei companii. La finalul studiilor universitare, vor avea posibilitatea sa lucreze in cadrul grupului. De asemenea, ideile inovatoare ale tinerilor romani vor fi premiate cu sume consistente si cu ore de studiu aplicat in fabricile grupului din Franta sau Africa de Sud. 

Aceste date WIRQUIN Romania si WIRQUIN Group au fost lansate cu ocazia aniversarii a 40 de ani de inovatie si succes ai grupului, moment celebrat in Romania printr-un eveniment special dedicat exclusiv angajatilor, organizat pe data de 10 octombrie a.c., intitulat „Crazy 40’s/Crazy in Love”, prin care compania indeamna la curajul de a incerca experiente noi, sub aura responsabilitatii.

*Compania WIRQUIN Romania este parte a WIRQUIN Group, producator international de echipamente sanitare inovatoare, din anul 1999. Compania-mama a fost infiintata in anul 1977, in Franta, ca un business de familie, pentru a imbunatatii confortul si igiena in domeniul articolelor sanitare si al accesoriilor pentru baie, toalete si bucatarii. WIRQUIN Group lanseaza 15 noi produse anual avand in grija sa salveze consumul de apa, timp si spatiu. Cifra de afaceri pe intregul grup este de 132 de milioane de euro. Grupul este prezent in 75 de tari printre care Marea Britanie, Rusia, China si Africa de Sud. In fiecare an, compania investeste 5% din cifra de afaceri in cercetare si dezvoltare. 

Cele mai citite

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Hidroelectrica anunță că Barajul Izvorul Muntelui este în perfectă siguranță după seismul de joi dimineață

Hidroelectrica a anunțat că Barajul Izvorul Muntelui, unul dintre cele mai mari din Europa, este în perfectă siguranţă după seismul produs joi dimineață în...

Peste 6000 de elevi s-au înscris la finala națională a concursului european de educație financiară European Money Quiz

Peste 6.260 de elevi, cu vârsta între 13-15 ani, din 390 de școli, licee și colegii de la nivel național s-au înscris la ediția...
Ultima oră
Pe aceeași temă