Cum luptă Google cu Facebook: Noul Google+

de Otilia Doboș

google logo1

Google a lansat marţi seară noul proiect Google+, încercarea sa de a depӑşi puterea Facebook-ului ca reţea de socializare. Google+ permite utilizatorilor sӑ facӑ schimb de poze, video-uri şi mai mult, se pare cӑ layerul Circles al lui Google face parte şi din acest nou proiect.

Au existat zvonuri încӑ din 2010 cӑ Google va lansa o reţea de socializare numitӑ Google Me. Dar Google + nu este exact o reţea de socializare, e o extensie a programului de cӑutӑri Google, care îţi permite sӑ interacţionezi. Este mai bun decât Google Buzz, prima încercare de interacţiune şi nu este un produs izolat, precum Google Wave.

Google + include categoriile : +Circles, +Spark, +Hangout, +Mobile (care e mai departe divizat în :+Location, +Huddle, şi+Instant uploads).

Iată ce poate face noul membru Google+:

+Circles:
Se foloseste de HTML5 şi permite utilizatorului sӑ foloseascӑ unealta „drag and drop" pentru a-şi organiza prietenii în diferite categorii cum ar fi „Familie", „Colegi", „Cei mai buni prieteni". Spre deosebire de Facebook care se axeaza pe difuzarea informaţiilor cӑtre toţi prietenii, +Circles îţi ofera posibilitatea sӑ faci schimb de informaţii într-un grup bine-definit. Acesta îţi dӑ un control mai mare asupra audienţei şi conferӑ un impact pe termen lung informaţiei.

+Sparks:
Prin Sparks îţi poţi face publice interesele şi Google+ ( cu ajutorul motorului de cӑutare Google şi a butonului de recomandӑri Google+1) îţi oferӑ diverse informaţii relevante intereselor tale. Mai mult, aceste informaţii vor putea fi apoi fӑcute publice prietenilor tӑi.

+Hangouts:
Acest program este o combinaţie între mesaje instant şi video-conferinţe pe care le poţi accesa instant din Google+. Diferenţa între Hangouts a lui Google+ si Yahoo Messenger ţine mai mult de interfaţӑ pentru cӑ restul carcateristicilor sunt similare.

+Mobile:
Este probabil cea mai importantӑ parte a lui Google+ şi se împarte în trei:

1. +Location ( oferӑ GPS ),

2. +Instant Uploads ( poţi uploada poze instant cu ajutorul camerei foto de la telefon),

3. +Huddle ( poţi vorbi cu prieteni separat sau în grup).

Exista o aplicaţie Android pe care o puteţi descarca pentru a începe sӑ folosiţi Google+ iar Google a anunţat cӑ va scoate o aplicaţie şi pentru Apple în curând.

Insӑ, Google+ este incӑ pe bazӑ de invitaţie. Dacӑ nu aveţi invitaţie va trebui sӑ mai aşteptaţi pânӑ veţi putea folosi noua reţea de socializare.

 

Comentarii

Doresc sa vad site-ul intreg
© 2006 - 2017 - Toate drepturile rezervate