16 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăInternaționalUngaria se înarmează. Va produce mașini blindate, împreună cu o firmă germană

Ungaria se înarmează. Va produce mașini blindate, împreună cu o firmă germană

O firmă germană din domeniul industriei de armament, una dintre cele mai mari din Europa, a anunțat, marți, că va produce mașini de luptă pentru infanterie pe teritoriul Ungariei.

Acordul semnat la 17 august 2020 depășește două miliarde de euro și prevede “modernizarea industriei de apărare și a capabilităților militare” ale Ungariei, precizează un comunicat transmis, marți, de firma germană Rheinmetall.

Oficiali maghiari au precizat că Ungaria are un proces de modernizare a armamentului greu, în cadrul căruia tancurile și piesele de artilerie au fost deja modernizate, iar acum a venit rândul mașinilor de luptă ale infanteriei.

Vehiculul blindat care urmează a fi produs de industria de apărare din Ungaria, în colaborare cu firma germană Rheinmetall, se numește Lynx.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Iga Swiatek şi Arina Sabalenka se vor duela în finala turneului de la Madrid

La fel ca anul trecut, finala turneului WTA 1000 de la Madrid le va pune față în față pe poloneza Iga Swiatek şi belarusa...

Directorul general Dorin Tudora a mărit salariile doar angajaților PNL

În ultima ședință a Consiliului de Administrație de la Conpet SA Ploiești, de la sfârșitul lunii aprilie 2024, directorul general Dorin Tudora, impus...

Germania susține că a fost victima unui atac cibernetic rusesc. Berlinul avertizează că vor exista consecințe

Berlinul a acuzat vineri hackeri ruşi susţinuţi de Moscova de un atac cibernetic intolerabil împotriva membrilor Partidului Social-Democrat german şi a avertizat că vor...
Ultima oră
Pe aceeași temă