16 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăLifestyleFC Steaua se transformă în "submarinul galben". Noi culori și un logo,...

FC Steaua se transformă în “submarinul galben”. Noi culori și un logo, înregistrate la OSIM

FC Steaua nu cedează în lupta cu CSA, privind drepturile de folosire a mărcii Steaua București. Clubul lui Becali a depus la OSIM o cerere de înregistrare a unui logo nou și a culorilor galben și albastru.

Cererea, depusă la Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) la 30 decembrie 2014, a fost publicată, marţi, în Buletinul Oficial de Propietate Industrială. FC Steaua a înregistrat un logo nou, o stea galbenă în opt colțuri, care are scris în centru inițialele clubului, FCSB. Culorile revendicate sunt galben şi albastru.

"Timp de două luni pot fi depuse observaţii (pe motive absolute de refuz – art. 5 din lege) şi opoziţii (pe motive relative de refuz – art. 6 din lege)", se arată pe site-ul oficial al OSIM.

Noul logo aduce o identitate complet nouă echipei, ceea ce ar putea să nu fie pe placul fanilor. Pe de altă parte, înregistrarea noului logo ar putea fi o încercare de a negocia mai dur cu CSA recuperarea mărcii Steaua București.

Pentru a mai putea folosi marca, clubului lui Becali îi este solicitată o sumă decătre CSA, rămasă deocamdată confidențială. Surse din interior au dezvăluit însă faptul că ar putea fi vorba de până la un milion de euro. Negocierile vor trebui să se încheie până la reluarea campionatului, altfel Steaua va trebui să folosească noua, înregistrată la OSIM.

Conflictul între cele două părți, unul început încă din 2011, a izbucnit din nou pe data de 3 decembrie 2014, când Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a anulat, printr-o decizie, marca Steaua Bucureşti înregistrată sub nr. 061735 în 29 ianuarie 2004 de SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA.

În prezent FC Steaua nu mai folosește marca Steaua București nici pe internet, sau pe canalele oficiale de comunicare, nici pe tricourile jucătorilor. 

Cele mai citite

Cotnari a lansat Crama Transparentă

Cotnari, una dintre cele mai emblematice crame din România, cu o istorie îndelungată în producția de vinuri din soiuri pure, românești, lansează campania „Crama...

Cotnari a lansat Crama Transparentă

Cotnari, una dintre cele mai emblematice crame din România, cu o istorie îndelungată în producția de vinuri din soiuri pure, românești, lansează campania „Crama...

26 de avioane de război și 5 nave chineze, detectate în jurul Taiwanului

Ministerul Apărării din Taiwan a anunţat vineri că a detectat 26 de avioane şi cinci nave chineze în jurul insulei în ultimele 24 de...
Ultima oră
Pe aceeași temă