20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zilei11.000 de turiști au ales Dobrogea de Nord în minivacanța de Paște...

11.000 de turiști au ales Dobrogea de Nord în minivacanța de Paște și 1 Mai

Profitând de zilele libere, peste 11.000 de turiști străini și români au vizitat Delta Dunării sau Dobrogea de Nord, fie și pentru o singură zi, fiind estimate aproximativ 8.700 înnoptări în unitățile de cazare din județ.

În perioada minivacanței de Paște și de 1 Mai, cele 10.092 de locuri de cazare autorizate de pe întreg teritoriul județului Tulcea au înregistrat un grad de ocupare de 88%, zonele cu cel mai mare trafic turistic fiind Crișan, Murighiol, Sfântu Gheorghe, Jurilovca, Sulina, Tulcea, Sarichioi, Luncavița, Greci.
Obiectivele turistice gestionate de către Institutul de Cercetări Eco Muzeale „Gavrilă Simion“ au atras, în minivacanță, 12.747 de vizitatori, pe primul loc aflându-se cetatea medievală ­Enisala, cu 5.600 de vizitatori, și ­Centrul Muzeal Eco Turistic Delta Dunării, cu 4.750 de vizitatori. 1.550 de persoane au ales drumețiile în Parcul Național Munții Măcinului.

În ultimul an, numărul locurilor oficiale de cazare din județul Tulcea a crescut cu peste 7%, iar numărul turiștilor crește de la an la an, ca un rezultat firesc al investițiilor în infrastructură, al prelungirii sezonului turistic, ce tinde să acopere și perioada de iarnă, și al promovării unitare pe plan intern și internațional.
În 2019, sezonul turistic în Delta Dunării a început oficial la jumătatea lunii martie, odată cu lansarea concursurilor de pescuit sportiv.

Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării este o organizație neguvernamentală, cu personalitate juridică, înființată în luna aprilie 2018, cu scopul de a promova și de a dezvolta, pe termen scurt, mediu și lung, Delta Dunării și Dobrogea de Nord.

Cele mai citite

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...

Cinci legi au fost promulgate de președintele Iohannis. Chirițoiu rămâne șef al consiliului Concurenței până în 2026

Președintele Klaus Iohannis a promulgat în cursul zilei de azi cinci legi. Este vorba printre altele despre legea hărțuirii la locul de muncă, dar...

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...
Ultima oră
Pe aceeași temă