Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

11.000 de turiști au ales Dobrogea de Nord în minivacanța de Paște și 1 Mai

11.000 de turiști au ales Dobrogea de Nord în minivacanța de Paște și 1 Mai

Delta Dunării și Dobrogea de Nord au fost în minivacanța de Paște și de 1 Mai printre cele mai căutate destinații din România.

Cristian Hagi 0 comentarii

Profitând de zilele libere, peste 11.000 de turiști străini și români au vizitat Delta Dunării sau Dobrogea de Nord, fie și pentru o singură zi, fiind estimate aproximativ 8.700 înnoptări în unitățile de cazare din județ.

În perioada minivacanței de Paște și de 1 Mai, cele 10.092 de locuri de cazare autorizate de pe întreg teritoriul județului Tulcea au înregistrat un grad de ocupare de 88%, zonele cu cel mai mare trafic turistic fiind Crișan, Murighiol, Sfântu Gheorghe, Jurilovca, Sulina, Tulcea, Sarichioi, Luncavița, Greci.
Obiectivele turistice gestionate de către Institutul de Cercetări Eco Muzeale „Gavrilă Simion“ au atras, în minivacanță, 12.747 de vizitatori, pe primul loc aflându-se cetatea medievală ­Enisala, cu 5.600 de vizitatori, și ­Centrul Muzeal Eco Turistic Delta Dunării, cu 4.750 de vizitatori. 1.550 de persoane au ales drumețiile în Parcul Național Munții Măcinului.

În ultimul an, numărul locurilor oficiale de cazare din județul Tulcea a crescut cu peste 7%, iar numărul turiștilor crește de la an la an, ca un rezultat firesc al investițiilor în infrastructură, al prelungirii sezonului turistic, ce tinde să acopere și perioada de iarnă, și al promovării unitare pe plan intern și internațional.
În 2019, sezonul turistic în Delta Dunării a început oficial la jumătatea lunii martie, odată cu lansarea concursurilor de pescuit sportiv.

Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării este o organizație neguvernamentală, cu personalitate juridică, înființată în luna aprilie 2018, cu scopul de a promova și de a dezvolta, pe termen scurt, mediu și lung, Delta Dunării și Dobrogea de Nord.

Citește totul despre:

#turisti #1 mai #dobrogea

Comentarii

loading...