15.4 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăȘtirile zilei12 localități din județul Argeș ar putea fi carantinate

12 localități din județul Argeș ar putea fi carantinate

“Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, întrunit miercuri în şedinţă extraordinară, a hotărât aplicarea unor măsuri de prevenire suplimentare, cu aplicabilitate imediată, pe fondul creşterii numărului de cazuri de infectări cu noul coronavirus. 12 localităţi din Argeş sunt monitorizate atent, în funcţie de evoluţia numărului de cazuri de îmbolnăviri urmând să se decidă luni, 27.07.2020, eventuale măsuri de carantinare zonală”, se arată într-un comunicat al Instituţiei Prefectului.

Localităţile aflate în evaluare sunt municipiul Piteşti, oraşele Mioveni, Ştefăneşti şi Costeşti, precum şi comunele Bălileşti, Bascov, Brăduleţ, Buzoeşti, Davideşti, Miceşti, Stâlpeni şi Vultureşti.

În funcţie de eficienţa măsurilor aplicate în fiecare localitate şi de modificarea incidenţei numărului de cazuri active raportat la mia de locuitori, CJSU va analiza şi oportunitatea carantinării zonale.

Conform deciziei CJSU Argeş, administratorii pieţelor agroalimentare, precum şi operatorii economici având ca obiect de activitate comerţul cu amănuntul trebuie să monitorizeze permanent, în incinta spaţiilor comerciale, respectarea de către vânzători şi cumpărători a măsurilor de conduită socială şi de prevenţie – evitarea aglomerării, păstrarea distanţei de 1,5 metri între cetăţeni, purtarea măştii de protecţie şi a mănuşilor de unică folosinţă de către personalul care deserveşte populaţia.

O altă măsură suplimentară prevede suspendarea tuturor evenimentelor publice de tip târg sau bâlci, precum şi activitatea de agrement piscine şi bazine de înot, cu excepţia activităţilor fizice desfăşurate, potrivit legii, de către sportivii de performanţă. Interdicţia este valabilă în toate localităţile judeţului Argeş, în perioada 23 iulie – 9 august, cu posibilitatea de prelungire a duratei în funcţie de evoluţia cazurilor de COVID-19.

“Administratorii societăţilor comerciale care deţin terase a căror activitate a fost redeschisă pe perioada stării de alertă vor proceda la reducerea programului de funcţionare a acestora până la ora 22,00 în cursul săptămânii şi ora 23,00 în zilele de sâmbătă şi duminică, asigurând monitorizarea permanentă a respectării de către personalul de deservire şi de către clienţi a măsurilor de limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2, potrivit legii”, se mai menţionează în comunicatul Prefecturii.

CJSU Argeş a făcut un apel către comitetele locale pentru situaţii de urgenţă pentru aplicarea cu maximă exigenţă a măsurilor stabilite de lege, dar şi către cetăţeni, să respecte măsurile de prevenire, pentru a împiedica răspândirea virusului şi pentru a se evita carantinarea zonală.

În judeţul Argeş s-au înregistrat 89 de noi cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore, potrivit datelor comunicate miercuri de Instituţia Prefectului. Numărul persoanelor diagnosticate pozitiv de la începutul pandemiei a ajuns, astfel, la 2.265.

În spitale sunt internaţi 432 de pacienţi, dintre care 16 la ATI. De asemenea, 350 de persoane s-au externat la cerere.

De la începutul pandemiei, 596 de persoane din judeţul Argeş confirmate cu noul coronavirus s-au vindecat, iar 93 au murit.

Cele mai citite

Securizează fiecare încăpere cu priza cu întrerupător aplicată, de la sercomelectric.ro

Nu doar sistemele de securitate sporesc siguranța unei clădiri, ci și sistemul electric este cel care face diferența. Este bine ca acesta să fie...

De ce să măsori ingredientele cu un cântar de bucătărie? 3 motive

Utilizarea unui cântar de bucătărie poate părea un pas inutil pentru cei care sunt obișnuiți să măsoare ingredientele „după ochi”. Însă, când începi să...

Koeman: Olanda trebuie să fie mai calmă cu mingea în amicalul împotriva Germaniei

„ Olanda trebuie să fie mai calmă cu mingea în amicalul împotriva Germaniei, altfel va avea parte de o seară grea la Frankfurt”, și-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă