15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zilei150 de tone de aghiasmă vor fi împărțite la Constanța, de Bobotează

150 de tone de aghiasmă vor fi împărțite la Constanța, de Bobotează

Sute de voluntari lucrează de câteva zile la etichetarea sticlelor care urmează să fie umplute cu apă sfințită.

Incăperile Arhiepiscopiei Tomisului sunt pline de enoriași care au venit să ajute la etichetare.

Până în ajunul zilei de Bobotează, voluntarii vor eticheta și umple toate cele 200.000 de sticle din plastic de jumătate de litru fiecare.

Femeile sunt mai evlavioase când își justifică ajutorul, spunând Boboteaza la malul mării este pentru ele Iordanul lor, informează Europa FM.

Bărbații sunt însă mai pragmatici când vorbesc despre ideea Arhiepiscopiei de a folosi peturile pentru a fi umplute cu aghiasmă „pentru că se câștigă vreme și se evită acele îmbulzeli care se produc la mari biserici”.

În ajunul zilei de Boboteza după slujbă, Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie vă sfinți apa care va fi oferită enoriașilor ce sunt așteptați a doua zi pe Faleza Cazinoului.

Înaltul prelat speră că de Bobotează, pe Faleza Cazinoului să vine cel puțin 20.000 de credincioși.

La finalul Slujbei de Bobotează, Arhiepiscopul Tomisului va arunca trei cruci în mare, iar cei care le vor recupera vor primi obiecte religioase şi bani.

Apoi sticlele cu apă sfinţită vor fi oferite credincioșilor.

Cei care nu pot ajunge la Slujbă vor lua apa sfințită de la carele trase de cai, de măgari şi de boi, care vor străbate străzile principale ale orașului.

Cele mai citite

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...

Proiect de pace durabilă

Anulată de două războaie în curs, Ucraina și Gaza, și umbrită de conflicte potențiale, precum cel din jurul Taiwanului, pacea este din nou tematizată....

Imagini șocante cu soldații israelieni: se joacă cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene

Imaginile prezentate public şochează, pe fondul ofensivei israeliene pe care IDF o poartă din Gaza de câteva luni, ca răspuns la atacurile din 7...
Ultima oră
Pe aceeași temă