10.4 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăȘtirile zilei237.700 persoane inactive doreau să lucreze în 2018

237.700 persoane inactive doreau să lucreze în 2018

De asemenea, anul trecut 203.200 de persoane ocupate cu program parţial doreau şi erau disponibile să lucreze mai multe ore decât în prezent, fiind considerate persoane subocupate.

Această categorie de persoane a reprezentat 2,2% din populaţia activă, 2,3% din populaţia ocupată şi 31% din numărul total al persoanelor care lucrau cu program de lucru parţial. Faţă de anul precedent, numărul persoanelor subocupate a scăzut cu 3.500.

Potrivit datelor INS, din rândul populaţiei inactive în vârstă de 15-74 ani (5,858 milioane persoane), 237.700 persoane făceau parte din forţa de muncă potenţială adiţională, în scădere cu 42.900 faţă de anul precedent. Dintre acestea, 234.400 erau disponibile să înceapă lucrul, dar nu căutau un loc de muncă. În anul 2018, raportul procentual dintre această categorie de persoane şi populaţia activă a fost de 2,6%.

De asemenea, doar un număr nesemnificativ de persoane care făceau parte din forţa de muncă potenţială adiţională deşi căutau un loc de muncă nu erau disponibile să înceapă lucrul.

Persoanele subocupate sunt persoane ocupate care lucrează cu program parţial, care doresc şi sunt disponibile să lucreze mai multe ore decât în prezent.

Forţa de muncă potenţială adiţională reprezintă suma a doua categorii de persoane: ‘persoane inactive care caută un loc de muncă, dar nu sunt disponibile să înceapă lucrul’ şi ‘persoane inactive care nu caută un loc de muncă, dar sunt disponibile să înceapă lucrul’.

Cele mai citite

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...

Doliu în fotbalul românesc! A murit o legendă a Universității Craiova

Florin Oprea, portarul cu care Universitatea Craiova a cucerit primul titlu de campioană a României în sezonul 1973-1974, a decedat astăzi, la 76 de...

Novak Djokovic a câștigat Premiul Laureus rezervat celui mai bun sportiv al planetei

Liderul clasamentului ATP Novak Djokovic a fost ales sportivul anului în cadrul celei de-a 25-a ceremonii a Premiilor Laureus, Oscarurile pentru sport, desfăşurată luni...
Ultima oră
Pe aceeași temă